Bujtosi Egészségcentrum

 Reumatológia, ultrahang, sportorvosi rendelés. Csak néhány azon szolgáltatások közül, mely a Bujtosi Egészségcentrumban működik. De van külön gyermekorvosi részleg és rehabilitációs központ is. Néhány éve a stadionban alakítottak ki a Sportcentrum versenyzői számára egy gyógyászati központot. Most ez új gépekkel kiegészülve a Continental Arénába került.

- Nagyságrendekkel nagyobb, mint a régi volt, összesen hat szobánk van, ahol orvosi rendelők, kezelő egységek vannak. Új eszközöket is vásároltunk, így milliós nagyságrendű a fejlesztés - mondta Dr. Szabó Gábor a Bujtosi Egészségcentrum ügyvezetője.

A szolgáltatásokat bárki igénybe veheti, de a sportolók számára különösen hasznos. Egy-egy sérülést, vagy kezelést a sportcsarnokban azonnal elvégezhetnek a szakemberek.

- A felszereltség európai színvonalú, és csak néhány métert kell megtenniük a sportolóknak azért, hogy esetleg edzés után kezeléseket kapjanak. Szándékosan a nyitvatartási időt is úgy alakítottuk ki, hogy edzésidőkhöz igazítottuk – mondta Kósa Árpád a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője.

A fejlesztést a város is támogatta. Az első lépcső az Aréna felújítása volt, így megfelelő környezetbe kerülhetett az egészségcentrum. Majd elkészült a Szegfű utca négy sávra bővítése, így a megközelítés is könnyebbé vált.

További képekért kattintson a fotóra!

- Sajnos tudjuk, hogy a sportolás együtt járhat sérülésekkel. Kiváló szakemberek kezdték meg itt a munkát, de nem csak sportolók jöhetnek, hanem bárki. Gyerekek és felnőttek is gyógyulhatnak, lehetőleg minél gyorsabban - mondta Dr. Kovács Ferenc Nyíregyháza polgármestere.

A következő nagyobb sportfejlesztés az Atlétikai Centrum építése lesz a Tiszavasvári úton. A 3 milliárd forintos projekt keretében egy modern központ jön létre az NYVSC pályán. De rövidesen jégcsarnok és egy új uszoda is épülhet Nyíregyházán.

Dankó László

(Fotó: Szarka Lajos)