#BuildToGive – LEGO jótékonysági akció a Túróczyban

Build To Give névvel indult 2017-ben egy LEGO jótékonysági akció. A program során a vállalat egy legókészletet adományoz rászoruló gyermekeknek minden olyan ajándékért cserébe, amelyet legókockákból építettek, és megosztottak a közösségi médiában a #BuildToGive hashtaggel. A Túróczy Zoltán evangélikus iskola rendszeresen bekapcsolódik a LEGO csoport által hirdetett projektekbe, a jótékonyságot különösen fontos feladatuknak tartják.

Legózással indult a gyerekek kedd délelőttje a Túróczy Zoltán evangélikus iskolában. A foglalkozáson szívet ábrázoló legóképeket és -kulcstartókat készítettek.

„Azért szeretek legózni, mert boldogsággal tölt el, hogy úgy építhetek, hogy a képzelőerőmmel találhatom ki, hogy mit szeretnék építeni” – mondta el Bánhidi Csenge Mária tanuló.

Sorra gyűltek a kis és nagy képek, valamint a kulcstartók. Ez volt a cél, ugyanis minél több kép készül, ami megjelenik a közösségi médián a #BuildToGive hashtaggel, a LEGO annyi rászoruló gyermeknek juttat el ajándékcsomagot. A világon sokan csatlakoztak ehhez a projekthez, mely 2017-ben indult. A Túróczyban egyházi iskolaként fontosnak tartják a jótékonyságot, a LEGO-val évek óta tart a szoros kapcsolat.

„Az alapanyagot mindig a LEGO gyártól kapjuk. A projekt keretében megkapjuk az építéshez szükséges összes alapanyagot, amelyből aztán a gyerekek tevékenykedhetnek. A mai nap reggel kezdtük el a feladatot, természetesen megnéztük először azt a kis videót, amely ennek a világméretű projektnek az összefoglalása, illetve felhívó reklámja, ezt követően kezdték el a gyerekek a munkát, elkezdték tervezni a különböző színű és méretű szívecskéket” – ismertette a folyamatot Frankné Somogyi Zsuzsanna mesterpedagógus.

Az építés családias légkörben zajlott, a gyerekek annyi színt és építőanyagot használhattak, amennyit a képzeletük engedett. A képeket és a kulcstartókat november 30-ig befejezik, remélve, hogy számos rászoruló gyermeknek szerezhetnek örömet az ünnepek előtt.