Budapesten a sikeres nyíregyházi előadások

A Szibériai csárdás a tavaly áprilisi bemutató után hamar a közönség kedvence lett a Móricz Zsigmond Színházban. Az előadás ebben az évadban is repertoáron maradt, időről időre újra láthatják a nézők a nyíregyházi teátrum nagyszínpadán. A Szibériai csárdást most a budapesti közönség is megnézheti, ez az egyik előadás, amely meghívást kapott a fővárosba.

 

NÉGY SZÍNMŰVET IS BEMUTATNAK BUDAPESTEN

 

Négy színművel is közönség elé lép Budapesten a nyíregyházi társulat, a Szibériai csárdás mellett a Dollárpapát, a Koppéliát és a Taurin traumát is előadják. A Móricz Zsigmond Színház számára ez nagy elismerés.

– Magyarországnak, ha tetszik, ha nem, a kultúrát nézve Budapest a fővárosa – mondta Schlanger András, a Móricz Zsigmond Színház igazgatója. – Ha egy vidéki színházat gyakran vagy sok darabbal hívnak a fővárosba, az azt jelenti, hogy olyan színvonalú, értékű a munkája, hogy azt az országos szakma is látni kívánja, és azokon a fórumokon is meg tudunk jelenni, ahol ez a közeg jelen van.

 

HUMORFESZTIVÁL MŰSORÁN A DOLLÁRPAPA

 

A Dollárpapa című zenés komédiát is sikerrel játsszák a művészek a Móricz Zsigmond Színházban. Ez az előadás humorfesztiválra kapott meghívást. Február 24-én kezdődik Budapesten a IV. Thália Humorfesztivál, ahol 5 nap alatt 10 előadást láthatnak majd a nézők. Ezek között szerepel a Dollárpapa is Józsa Imre főszereplésével. A Szibériai csárdást Vidnyánszky Attila meghívására a Nemzeti Színházban február 5-én mutatják be a nyíregyházi színészek és ugyancsak a Nemzeti Színházba kapott meghívást a Koppélia című táncjáték, amelynek rendező-koreográfusa Krámer György, és a gyermekek, családok számára kínál látványban gazdag előadást. Az Országos Bűnmegelőzési Tanács támogatásával megvalósult Taurin trauma is meghívást kapott az ország több színházába, köztük budapesti teátrumokba is.

F. A.

(Fotó: Lakatos Attila)