Búcsú Somlai Sándortól

Somlai Sándor 1956-ban született Rakamazon. A miskolci műszaki egyetemen szerzett üzemmérnöki, majd okleveles gépészmérnöki diplomát, vegyipari gépész szakon. Sok éven át a Taurus gyárban dolgozott, ahol mezőgazdasági abroncsok fejlesztésével foglalkozott. 1990 októberében néhány kollégájával megalakította a MARSO Kft.-t, mezőgazdasági, teher-, majd személyabroncsokat kezdtek el forgalmazni. Az elmúlt 25 év alatt a MARSO Kft.-t – az árbevétel, s az eladott gumiabroncsok darabszáma alapján – az egyik legnagyobb gumiabroncs-kereskedelemmel foglalkozó vállalkozássá fejlesztették Magyarországon. Gumiabroncs és autószerviz telephelyeket, valamint partnerhálózatot hoztak létre az egész országban, s terjeszkedtek tovább az országhatáron túl is.

Somlai Sándor, bel- és külkereskedelmi területen is jártas szakemberként a gumiabroncspiac ismert és meghatározó személyévé vált. Ügyvezetőként óriási szerepe volt a vállalkozás szervezeti kialakításában és fejlesztésében. Vezetőként nemcsak a vállalkozásával törődött, de lokálpatriótaként fontos volt számára a helyi sport és kultúra támogatása is.
A visszavonulását tervezgette.
Tapasztalata, bölcsessége, embersége kitörölhetetlen emléket égetett szívünkbe. Emléke és szellemisége bennünk él tovább.

A MARSO Kft. alapító tulajdonosát cégünk saját halottjának tekinti. 2016. április 19-én 14 órakor, a nyíregyházi Északi temető főbejárati ravatalozójában búcsúztatjuk és kísérjük utolsó útjára.

MARSO Kft.