Búcsú a Szpari korábbi játékosától
Fotó:Trifonov Éva

Úgy tűnt, felépülhet. Sőt, még a focipályára is szeretett volna visszatérni, mert kedvenc sportágáról nem akart lemondani. A betegség viszont erősebb volt. Hiába a rendszeres sugárkezelések, a gyógyszerek, Markovics Dávid 27 évesen itt hagyott bennünket. Rá emlékezett egykori nevelőegyesülete, a Nyíregyháza Spartacus-Bozsik Akadémia a családtagokkal, egykori csapattársakkal csütörtökön este Örökösföldön. 

Dávid a Móra Iskolában kezdte tanulmányait, majd 10 évesen egy sportnapon Neumann Gábor fedezte fel. Bekerült a Szpari utánpótlás csapatába, 2011-től pedig a Bozsik Akadémia 1996-os korosztályának tagja volt. 2015-ben bemutatkozhatott a Szpari felnőtt csapatában bajnoki és Ligakupa meccsen, később a Balkány, a Cigánd és a Kótaj labdarúgója volt. Kitartás jellemezte, tiszta szívű, segítőkész játékos volt, mindig jókedvet sugárzott. Családja, barátai mindig számíthattak rá. Élete volt a foci, akkor volt igazán boldog, ha a pályán lehetett.

Amikor egy mérkőzés után kiderült betegsége, bölcsen látta a dolgokat, nem szerette, ha sajnálják. Az utolsó percig küzdött, soha nem panaszkodott, és igyekezett még ekkor is másokat támogatni. 

Fiatalon hagyott itt bennünket, ezt a meccset nem nyerhette meg...Isten veled Dávid! 

Akik szeretnének Markovics Dávidra emlékezni, szombaton 16 óráig megtehetik az Örökösföldi Sportpályánál lévő emlékhelynél.