Bronzérmes az AQUA SE U13-as vízipóló csapata az ÉK-i bajnokságban

"Az AQUA SE Nyíregyháza U13-as vízilabda csapata Egerben ugrott vízbe az Észak-keleti Területi Gyermek III. bajnokság rájátszásának bronzmérkőzésein. A bronzért folytatott hármas versengés (Vasas SC, Cívis Póló VSE, AQUA SE) végül az aquásoknak sikerült a legjobban, így ők lettek a harmadikok. Bajnok a DIGI-Eger együttese, ezüstérmes a PannErgy-MVLC-Miskolc csapata.
Éder Zsolt edző értékelése: - A Vasas elleni meccsen - bár végül döntetlenre mentettük – a szezon legrosszabb játékát nyújtottuk. Enerváltan, sok hibával játszottunk. Közepes védekezés mellett katasztrófális volt a támadójátékunk. Az utolsó negyed közepén 5-1-re vezetett az ellenfél, … és megtörtént, amit még nem láttam vízilabda meccsen két nagyjából azonos képességű csapat mérkőzésén: egyenlítettünk! Persze ehhez kellett az érthetetlenül összezavarodott ellenfél is. Két akciógólt, két előnygólt és 1 büntetőgólt lőttünk 3 perc alatt, miközben csak egyet kaptunk! Mondtam is a csapatnak, hogy ilyen még a mesében sincs! 

A debreceniek ellen igazi presztízsmeccs várt ránk. A bajnokságban eddig kétszer nyertünk ellenük, egyszer döntetlen volt az eredmény, így joggal bizakodtunk. Jól kezdtünk (2-0), de ezután sokat hibáztunk támadásban. Mindkét csapat nagyon szorosan védekezett, sok szabálytalanság, sok kiállítás, kipontozódás tarkította a mérkőzést. Az utolsó negyedben jobban összpontosítottunk, és a 2 gólos előny birtokában le is nyugodtunk. A minden áron egyenlíteni akaró ellenfél kockáztató játékát jól kihasználva sorra lőttük a gólokat, végül magabiztosan nyertünk. 


Eredmények:
Vasas SC  –  AQUA SE Nyíregyháza        6  – 6  (2-0, 2-1, 0-0, 2-5)
Góllövők: Lőrincz B. 2, Potor Viktória 2., Bíró D. , Koi Sz.

AQUA SE Nyíregyháza –  Cívis Póló VSE  10  – 2  (2-1, 0-0, 1-1, 7-0)
Góllövők: Potor Viktória 5., Lőrincz B. 2, Bíró D. , Kovács Zs., Koi Sz.

Végeredmény (ÉK-U13):
1. DIGI-Eger
2. Pann-Ergy-MVLC-Miskolc
3. AQUA SE Nyíregyháza
4. Vasas SC
5. Cívis Póló VSE
6. Zempléni VK
7. AQUA SE leány
8. KÓPÉ ÚVSE

Miskolcon szerepelt az AQUA SE Nyíregyháza U15-ös vízilabda csapata az Észak-keleti Területi Gyermek I. bajnokság rájátszásának bronzmérkőzésein. Az ellenfél mindkétszer az országos A osztályban szereplő Cívis Póló VSE csapata volt. Két mérkőzésen 1-1 győzelmet szereztek a csapatok, a gólkülönbség azonban a debreceniek bronzérmét eredményezte. Az AQUA SE a színvonalas bajnokságban a 4. helyen végzett. Bajnok lett a PannErgy-MVLC-Miskolc csapata, ezüstérmes a
3 –szoros olimpiai bajnok Kiss Gergely nevével fémjelzett gödöllői MATE-GEAC-MSA gárdája. 

Éder Zsolt, a csapat edzője így értékelt: - Az első összecsapáson nagyon fegyelmezetten és jól játszottunk. Sikerült kikapcsolni az ellenfél kulcsjátékosait, bár a kapusuk komoly gondot jelentett (69 %-kal védett). A jó védekezés, a győzni akarás azonban minden nehézségen átlendítette a csapatot. Igazi csapatként játszottunk. Kétszer is kétgólos hátrányból egyenlítettünk és a végén egy bravúros góllal megnyertük a meccset.  Óriásit játszott a csapat!

A kiírás folytán azonban itt még nem volt vége a bronzcsatának. 1 óra múlva újra meg kellett volna ismételni az előző játékot, ami már nem sikerült. A szétszórtságunk, kapkodásunk, a laza védekezés az első két negyedben (9 gólt kaptunk ebben az időszakban, míg az előző meccsen összesen 7-et) olyan előnyhöz juttatta az ellenfelünket, amit már nem lehetett ledolgozni. Kár érte! Ezzel együtt nem hibáztatom a csapatot. Úgy érzem nem is várható el egy gyerektől, de szerintem senkitől sem, hogy egy kimagasló teljesítmény után újra olyan összeszedett, és koncentrált legyen, mint korábban.

Eredmények:
AQUA SE Nyíregyháza –  Cívis Póló VSE      8  – 7  (1-2, 2-3, 4-1, 1-1)
Góllövők: Simon D. 2, Tomori Gréta 2, Kusnyér Á., Simon Loretta, Himics P., Tilki D.

Cívis Póló VSE  –  AQUA SE Nyíregyháza        15  – 7  (5-2, 4-3, 4-2, 2-0)
Góllövők: Jávor E. 2, Maczkó M. 2, Simon D. 2, Tégel Á.

Végeredmény (ÉK-U15):
1. Pann-Ergy-MVLC-Miskolc
2. MATE-GEAC_MSA
3. Cívis Póló VSE
4. AQUA SE Nyíregyháza
5. Zempléni VK
6. KÓPÉ ÚVSE
7. Gyöngyösi Alligátorok Vízlabda Club
8. Kazincbarcikai SK Delfin VK