Bronzérmes a Magyar Kupában a Fatum Nyíregyháza!!!!

A Kaposvár ellen lépett pályára a Fatum Nyíregyháza a női röplabda DRK Magyar Kupa bronzmeccsén. 

Remekül kezdtek a mieink, és 4-1-re vezettek az első szett elején, de egy 5-0-s rohammal fordítottak a somogyiak. Egy ideig szoros volt az állás, de két ász után négy ponttal meglépett a Kaposvár, így időt kellett kérnie 11-7-nél Tomás Vargának. Merve Cepni fontos pillanatban támadott jól, de Gyimes azonnal válaszolt. 20-15-ös KNRC vezetéssel kezdődött a játszma hajrája, ahol Selena Leban tartotta a lépést Ubavic-csal . Felváltva estek a pontok, és végül nyerte a szettet a Kaposvár. (1-0). 

A második felvonás eleje is szoros volt, de 4-4 után ismét a kaposváriak voltak többször is eredményesek, ám 8-7-nél egy pontra zárkózott a Fatum, sőt Lászlop Alexandra ászával már a mieink vezettek! Izgalmas volt a meccs, a szett derekán egyik gárda sem tudott komolyabb előnyt szerezni. 13-13 után viszont zsinórban három pontot ütöttek a somogyiak, időkéréssel próbálta megtörni a lendületüket a nyíregyházi vezetőedző. Gyimes volt különösen elemében, míg a nyírségieknél Cepni volt ekkor hatékony. 24-18 után nagyot hajrázott a Nyíregyháza, de nyerte ezt a játszmát is a KNRC. (2-0)

A harmadik játékrész elején ismét 4-4 volt az állás, de ezúttal a mieink szereztek előnyt a folytatásban. Anija Jurdza játszott ekkor jól, Kristina Belova ászával pedig 10-6-ra vezettünk. Sőt, ezt újabb pontokkal sikerült megfejelni, így hétre hízott az előny. Nem lehetett hátradőlni, féltávon túl 15-12 volt az állás. Úgy tűnt, jól jött az időkérés, átmenetileg sikerült rendezni a sorokat, de a folytatásban egy pontra jött fel a Kaposvár. Egy remek sorozattal viszont a hajrában megnyerte a szettet a Fatum, így szépített. (2-1)

A negyedik játszma elején Selena Leban és Anija Jurdza volt hatékony, 6-2-re vezetett a Fatum. Nagy labdamenetek következtek, Tóth Fruzsina többször is bravúrosan mentett, így a szett felénél négy pont volt az előny. A folytatásban is jól játszott a csapat, a Kaposvár pedig többet hibázott, így 16-11 volt az állás a Nyíregyháza javára. Fantasztikusan röplabdázott ekkor a Nyíregyháza, kilenc játszmalabdája volt, és az elsőt értékesítve magabiztosan nyerte a szettet! (2-2)

A döntő játszmában felváltva vezettek a csapatok, majd egy nagy mentés után Lászlop Alexandra ugyan remekül sáncolt, Video Challenge után a Kaposvár kapta a pontot hálóérintés miatt. Így is sikerült 5-5-nél Merve Cepninek egyenlíteni, sőt a török légiós blokkjával már a Fatum vezetett. A térfélcserénél viszont a Kaposvár állt jobban, majd 9-7-re vezettek. 10-9-nél nagyot mentett Jurdza, de a Challenge alapján – erősen vitathatóan – a somogyiaknak adták a pontot. 12-11-nél egy pont volt a hátrány. Belova viszont 13-13-nál egyenlített, Leban pedig meccslabdához juttatta a Nyíregyházát! Ezt hárította a Kaposvár, de hálóérintés után ismét jöhetett a meccslabda. Kristina Belova beütötte, így bronzérmes lett a Fatum Nyíregyháza! 

Kaposvár – Fatum Nyíregyháza 2-3 (20, 21, -22, -15, -14)

Kaposvár: Ubavic 18, Godó 7, Gyimes 14, Maggioni 5, Bodovics 5, Szedmák 23
Csere: Radnai L (liberó), Hegyi, Renko Ilic 1, Rády, Budai 
vezetőedző: Vincent Lacombe

Nyíregyháza: Leban 22, Cicic, Cepni 15, Lászlop 7, Belova 9, Jurdza 12
Csere: Tóth F. (liberó), Kovács-Francesco 4
vezetőedző: Tomás Varga