Bronzérem a világkupáról - Tarjányi István harmadik lett

Bronzérmes lett az olaszországi Pisában Tarjányi István. A Nyíregyházi Sportcentrum kerekesszékes vívója a világkupa versenyen végzett a harmadik helyen. 

Tarjányi István mögött komoly felkészülés van. A Sportcentrum kerekesszékes vívója számára kifizetődött a sok befektetett munka, a hétvégén ugyanis a Pisában rendezett világkupa versenyen bronzérmet szerzett. Komoly ellenfelekkel kellett megküzdenie, a bronzmeccsen például a francia rivális mellett a zsűrivel is. 

- Én vezettem 12-11-re, és a következő tust nekem adta a bíró, de rossz helyre nyomták be az eredményjelzőn, így 12-12-őt mutatott. Természetesen ezt jeleztük, és hosszas vita után módosították az állást. Ezen úgy felhúztam magam, hogy három találattal gyorsan lezártam a párharcot - mondta most már mosolyogva az eset kapcsán Tarjányi István. 

Október 1-től elkezdődik a következő olimpiára vonatkozó kvalifikációs időszak. Két EB és VB is szerepel majd a világkupa versenyek mellett a programban. A kerekesszékes vívók az elmúlt években rendre eredményesek voltak. 

- Tíz éves a szakosztály, és kerekesszékes vívásban nyertünk kilenc EB és VB érmet összesen, 27 világkupa érmet, egy paralimpiai bronzérmet és egy paralimpiai 5. és 8. helyezést. Ezekhez jött most István harmadik helye - mondta Pákey Béla edző.  

A vívó szakág az Atlétikai Centrumban tréningezhet, ahol jó körülmények között dolgozhatnak. Tarjányi István igazi példakép az ép sportolók számára is. 

- Amin ő átment, majd amit a nulláról indulva elért kerekesszékes vívásban, az példa értékű. Éppen ezért tervezünk is egy előadást a Sportcentrumnál a fiatalok számára, hogy az István pályafutása motiválja őket - mondta Kőhalmi Richárd, a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője. 

A kerekesszékes vívók számára a következő nagy verseny Egerben lesz, a világkupán.