Brit kormánymegbízott járt a főiskolán

Dr. Jánosi Zoltán, a Nyíregyházi Főiskola rektora szerint különösen örömteli a mai látogatás, hiszen az elmúlt nyolc évben nem járt a nyíregyházi felsőoktatási intézményben brit diplomata. Büszkeségének adott hangot annak kapcsán, hogy a nagy múltú intézmény 5 évtizedes fennállása alatt csaknem 50 ezer diplomát állított ki a végzett hallgatói számára, számos világbajnok diák koptatta már az iskola padjait, valamint rengeteget fejlődött a létesítmény infrastruktúrája az elmúlt évek folyamán.

Strommer Olivér, a Brit Kereskedelmi Központ vezetője, egyben kormánymegbízott elmondta, napi szintű feladatai közé tartozik, hogy építse a kapcsolatokat a két ország között. Nyíregyházi látogatásának a lényege, hogy feltérképezze, megismerje azokat a kapacitásokat, amelyeket az ország egy-egy régiója tud nyújtani, melyek ismeretében dinamikussá válhat a kapcsolatépítés a két ország önkormányzatai, a gazdasági élet és a felsőoktatás szereplői között. Hozzátette, nagyon kedvezőek az eddigi tapasztalatai.

(További képekért kattintson a fotóra!)

A Swansea Egyetem üzleti tanulmányok karának egykori diákjaként Strommer Olivér kihangsúlyozta, a felsőoktatásnak kulcsszerepe van egy ország gazdaságában. Örömtelinek nevezte, hogy hazánkban dinamikus nő a foglalkoztatottak száma. A magas rangú vendég ellátogatott a Főiskola Műszaki- és Agrártudományi Intézetébe is, ahol megtekintette az országos viszonylatban is kuriózumnak számító repülőgép szimulátort, valamint számos egyéb, a csúcstechnikát képviselő oktatási eszközt.