Bringatúra indult a nagyságos fejedelem nyomában

Egyházi áldást is kaptak a Kossuth téren felsorakozott bringások. Négy országból jöttek, és mintegy negyvenen döntöttek úgy, hogy részt vesznek a három napos kihíváson. Volt olyan is, aki nem először vállalkozott arra, hogy több száz kilométert tekerjen. Ők azt mondták, most sem tartanak az előttük álló összesen 250 kilométertől.  – Szuper egy ilyen bringás csapatnak  tagjának lenni és én mindenkit arra motiválok, ösztönzök, hogy jöjjön velünk és tekerjen – mondta Jancsurák Brigitta.

 

A túrát a nyíregyházi székhelyű Zöld Kerék Alapítvány szervezte. A szükséges pénzügyi forrásokat pedig pályázaton nyerték.

További képekért kattintson a fotóra! (Fotók: Szarka Lajos)

 

Népszerűsítik a kerékpározást

 

A bringatúrán határon innen és túlról származó magyarok vesznek részt, a mozgás mellett azt is fontosnak tartották, hogy a Zemplénben kerékpározva II. Rákóczi Ferenc emlékhelyeit felkeressék. – Miért pont Rákóczi Ferenc? Azért mert itt van a közelben, itt élt. Hatalmas egyéniség volt. Sárospatakon születtem, ő meg a szomszédos Borsiban. A sírhelyét Kassán fogjuk meglátogatni – tette hozzá Kazai Béla, a Zöld Kerék alapítvány elnöke.

[REKLAM]

 

A túrások Pálházáig tekernek ma, de közben megtekintik a sárospataki Rákóczi várat is, Kassára holnap jutnak el. A túra vasárnap ér véget Nyíregyházán.

 

 

Z. Pintye Zsolt