Brazil vagy argentin világbajnokot vár Vincze Ottó
Fotó: Szarka Lajos

Pár éve két legendás futballista, Cafú és Puyol népszerűsítette a teqballt Nyíregyházán. Azon a rendezvényen Vincze Ottó is pályára lépett, a korábbi válogatott játékosról pedig kevesen tudják, de amikor a Barcelona B együttesében futballozotott, csapattársa volt többek között Xavinak és Puyolnak is. Nos a korábbi ferencvárosi kedvenc kedden ismét a megyeszékhelyen járt, a Szőlőskerti Iskolában vett részt egy teqball asztal átadáson. Örömmel vesz részt hasonló eseményeken, és szívesen találkozik gyerekekkel, akik megrohamozták, így nem győzte adni az autogramokat.

Természetesen a világbajnokság is szóba került. 

- Nehéz megjósolni, hogy ki nyeri a VB-t, de Messi és Maradona révén, akik a kedvenceim, örülnék ha Argentína lenne a végső győztes. De nagyon jó esélye van látva tegnapi játékukat Brazíliának, Franciaországnak, Spanyolországnak és Angliának is. Megjósolhatatlan most, hogy ki lesz a végső győztes - mondta Vincze Ottó. 

A korábbi játékos Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztőjének társaságában érkezett. A Szőlőskerti iskolában pedagógusként dolgozó Bacskai János hívta meg őket, és mivel az nso-nál tudósítóként is dolgozik, segítséget kért abban, hogy kapjon az intézmény egy teqball asztalt. 

- János a Nemzeti Sport online oldalának meghatározó munkatársa, és az iskola életében is fontos személyiség. Ő szorgalmazta, hogy közvetítsünk abban, hogy kaphassanak egy ilyen asztalt. A nemzetközi teqball csoportnak van egy ilyen programja, hogy adnak kölcsön asztalokat, és ezt most Mikulás napján sikerült átadni a gyerekeknek - mondta Szöllősi György. 

A sporteszköz több mint 1 millió forint értékű, melyet mostantól használhatnak a nyírszőlősi gyerekek. Szöllősi György nem érkezett üres kézzel, az ötletgazda Bacskai Jánosnak egy Puskás mezt adtak át ajándékba. 

Kapcsolódó galéria

Teqball a nyírszőlősi iskolában