Brazil játékosok érkeztek a futsal csapathoz

Két brazil játékost igazolt az Á Stúdió Futsal Nyíregyháza csapata. Az NB-I-es gárda vezetése szerette volna megerősíteni a keretet a rájátszás előtt. Az együttes pénteken az Újpestet fogadja. 

Két rutinos játékossal kötött szerződést az Á Stúdió Futsal Nyíregyháza együttese. A brazil Maneca és honfitársa Caique már a keret többi tagjával készül, és ha sikerül minden papírt elintézni, akkor a következő bajnokin már akár pályára is léphetnek. Már csak a brazil szövetség válaszára várnak a csapatnál. 

- Várakozáson felül teljesített eddig a csapat az alapszakasz során, több meglepetést is okoztunk. De nem dőlünk hátra, úgy éreztük az alsóházi rájátszás kezdete előtt meg kell erősítenünk a keretet, hogy biztos legyen az élvonalban maradás – mondta Dr. Mohácsi Máté, az Élsport Nonproit Kft. ügyvezetője.

Maneca játszott már korábban Kazahsztánban és Azerbajdzsánban légiósként, és több nagy múlttal rendelkező brazil csapatban. A jobb lábas center a BL góllövőlistáján 2021-ben harmadik volt. Azeri  bajnoki címe mellett hazájában is több trófeát nyert. Caique bal lábas, és először futballozik majd Európában. Többszörös regionális bajnok Brazíliában, kemény, de gólerős játékosként tartják számon. 

- Úgy éreztük, a sok fiatal játékosunk mellett kell két rutinosabb labdarúgó, akik az utánpótlásban futballozó gyerekeknek is példaképek lehetnek, és bízunk abban, a nézők számára is csábító lesz a két brazil játékos szereplése. Sűrű lesz a következő hetek menetrendje, mivel a bajnokság mellett kupameccset is vívunk, azaz fontos találkozók várnak a fiúkra – mondta Tenkely Szabolcs, a csapat főszponzora, aki lehetővé tette a brazil játékosok szerződtetését.

A keretben volt még változás, az U17-es gárda kiválósága, Urr Dániel a felnőtt kerettel dolgozhat, Lakatos Péter és Gyulai József viszont távozott. A Magyar Kupában a Berettyóújfalu lesz az ellenfél, a csapatok február 20-án Nyíregyházán találkoznak, és egy meccsen dől el a továbbjutás. A bajnokság alapszakaszából még öt meccs van hátra, ebből hármat hazai környezetben vív a Stúdió. Pénteken az Újpest érkezik, a mérkőzés 19 órától kezdődik a Continental Arénában. Ha minden papír megérkezik, immár brazil légiósokkal...