Bravúr - elvette a pályaelőnyt a Fatum Nyíregyháza

Elkezdődött a rájátszás a női röplabda Extraligában. A Fatum Nyíregyháza a MÁV Előre vendége volt. 

Az első szettben 10-10-ig felváltva vezettek a csapatok, majd robbantottak a mieink, és öt ponttal megléptek. A fehérváriak zárkóztak, de sikerült egy ideig tartani az előnyt, ám 19-19-nél jó blokkokkal egyenlített a házigazda, majd fordított is. Izgalmas volt a végjáték, Földi Boglárka ásszal szépített, de Matos szettlabdához juttatta a Székesfehérvárt, ám Nina Kocic hárította az elsőt, Szabó Lili pedig a másodikat, 24-24. Nagyot küzdött a csapat, és játszmalabdához jutott, de ezúttal Pallag egyenlített. Valerin Carabali támadott kétszer is pontosan, amire mindig volt hazai válasz. Ivana Jeremic révén jött az újabb szettlabda, Földi Boglárka pedig blokkolt, így nyerte a játszmát a Fatum!  
A második felvonás is jól indult, három ponttal vezetett a Nyíregyháza, majd a szett felére sikerült azt megduplázni! Remekül játszott a csapat, pontosak voltak a támadásbefejezések – főleg Nina Kocic volt ekkor ponterős - és a cserék sem tudtak segíteni a házigazdának, így ezt a játszmát is hozta Adrian Chylinski együttese! 
A harmadik szett elején beragadt a Fatum, gyorsan időt kért vezetőedzőnk, ami használt, mert sikerült fordítani, és 9-14-nél már öt pont volt az előny. A folytatásban is tartották a különbséget a mieink, és a hajrának öt pontos előnnyel vághattunk neki. Ötletesen játszott a Fatum Nyíregyháza, Ana Flávia Galvao remek labdákkal szolgálta ki a társakat, és az ötödik meccslabdánál Földi Boglárka sáncolt, nyert a csapat, így előnnyel várhatja a három nyert meccsig tartó sorozat második összecsapását, melyet a Continental Arénában rendeznek. 

MÁV Előre – Fatum Nyíregyháza 0-3 (-27, -14, -22) 

MÁV Előre: Andersson 4, Matos 6, Michalewicz 8, Vacsi 5, Pallag 7, Dvoracek 11

Csere: Kovács (liberó), Király-Tálas 2, Markovic 6, Bednarek 1, Ventura, Orosz 3

vezetőedző: Lukasz Przybylak

Nyíregyháza: Kocic 23, Galvao 6, Földi 4, Jeremic 4, Carabali 11, Szabó L.7

Csere: Tóth F. (liberó), Antivero 5

vezetőedző: Adrian Chylinski 

Adrian Chylinski: - Nagyon boldog, és büszke vagyok a csapatra, jó mérkőzést játszottunk, és végrehajtották a lányok, amit kértem tőlük. Most pár percig örülhetünk, de holnaptól már a második mérkőzésre készülünk. Megtettük az első lépést, ami önbizalmat kell, hogy adjon.