Bővülhet a család AFS cserediákkal – Várják a jelentkezőket!

Mint már arról lapunk hasábjain többször is olvashattak, az AFS a világ legrégebbi és legnagyobb csereprogram szervezete. Segítségével Magyarországról 40 országba utazhatnak a középiskolás diákok, akik fogadócsaládoknál laknak, és ugyanúgy középiskolába járnak, mint itthon. A szervezet azonban arra is lehetőséget biztosít, hogy külföldről érkezzenek diákok Magyarországra. Ehhez várják most a fogadócsaládok jelentkezését.

Toldi Zsuzsanna, az AFS Magyarország Nemzetközi Csereprogram megyei körzetelnöke arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy idén augusztusban újabb külföldi diákok érkeznek Magyarországra, többek között Venezuelából, Indonéziából, Hong-Kong-ból, Thaiföldről, Olaszországból, Törökországból és Belgiumból. Most közülük az érdeklődő családok egyoldalas bemutatkozó anyag segítségével választhatnak, hiszen ezek a fiatalok egy tanévet töltenek majd el nálunk, helyi középiskolába járnak, és ami a legfontosabb, hogy fogadócsaládoknál laknak.

Fontos tudnivalók:

A családnak nem szükséges angolul vagy a diák nyelvén tudnia.

Az AFS téríti a családnak a helyi utazás költségét, valamint a menzát. (Amennyiben nem menzán eszik a diák, havi 10.000 Ft támogatást nyújtanak) stb.

Volt olyan család itt Nyíregyházán, akik két cserediákot is befogadtak és az anyuka örömmel mesélte, mennyire boldog, hogy már nem kettő, hanem négy gyerek köszöntötte fel Anyák Napján. Ezek a családok általában arról számolnak be, hogy a külföldi diákkal minden pillanat élmény volt, együtt sírtak, együtt nevettek, a tanév végeztével pedig mindig nehéz az elválás. Van olyan cserediák, aki haza sem akar menni, és az ideiglenes szülők is nehezen engedik el. Ezek a fiatalok rengeteg szeretetet tudnak adni, de azt is meg kell említeni, hogy sokat segítenek a nyelvtanulásban is. Ráadásul, ha valaki szeretné, hogy később a saját gyereke is AFS cserediák legyen és kiutazzon külföldre, akkor ez egy jó tapasztalati lehetőség arra, hogy megismerje a szervezetet.

Augusztus végéig

Jelentkezni augusztus végéig lehet a www.afs.hu weboldalon, a diákfogadás menüpont alatt.