Akik csak a bajnokság alapján kispályások – Díjazták a legjobbakat a városházán

117 csapat, több mint 1600 mérkőzés. Ennyit rendeztek az elmúlt évben a Decathlon - Konyha Möbel Nyíregyházi Sportcentrum Városi Kispályás labdarúgó bajnokság során. Ha hozzávesszük a strandfoci és a teremmeccseket is, a szám eléri a kétezer találkozót. A sportág népszerűsége töretlen. 

- Egy átrendeződés látszik a következő idényt illetően, vannak új csapatok, és vannak olyanok is, melyek jelezték, hogy a következő szezonban az öregfiúk bajnokságban szeretnének indulni. Összesen 4800 igazolt játékos van Nyíregyházán, és idén izgalmas meccseket játszottak az együttesek. Hat bajnoki cím is a csoportokban csak az utolsó fordulókban dőlt el - mondta Dajka László főszervező. 

Ezúttal is a hagyományokhoz hűen a városházán köszöntötték a csoportok legjobbjait. Dr. Kovács Ferenc polgármester arra is kiváncsi volt, milyen fejlesztésekre lenne szükség a kispályákon. A közelmúltban világításokat kaptak a pályák, cserélték a salakot, mosdó és öltőző helyiségek kerültek kialakításra. Most felvetődött a műfüves pálya építésének ötlete. 

- Ez már tavaly is kérdés volt, de akkor a csapatok egy része leszavazta az ötletet. Meglátjuk, mekkora az igény, és ha találunk hozzá forrást is, megvalósulhat a beruházás. Mint ahogy elkezdődhet akár már ősszel a stadion építése is. Ez teljes egészében állami beruházás, de az építkezés nem zavarja a kispályás bajnokságot. Azt viszont látjuk, hogy sok család is ott van a mérkőzéseken, és sokan futnak a meccsek időpontjában a stadionban, ezért egy 800 méteres futókör kialakítása is a terv része az új stadionon kívül - mondta a jövőbeni fejlesztésekkel kapcsolatban Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.

 

A díjkiosztón a csoportok első három helyezettje mellett a legjobb játékost, kapust és gólkirályt is díjazták, valamint a Sportcentrum vezetése megköszönte azoknak a munkát, akik segítették a bajnokság lebonyolítását.