Bővül a Szent Imre Katolikus Óvoda
Új épületszárnnyal bővül a Szent Imre Katolikus Óvoda. Ezzel a jelenlegi gyereklétszám duplájára nőhet, és szeptembertől már száz óvodást fogadhatnak. Csütörtök délután az óvodaválasztás előtt álló szülőknek lehetőségük nyílt megismerkedni az intézmény életével.

Egyelőre még csak egy üres, romos ház látványa tárul elénk a Szarvas utca 21. szám alatt. Szeptembertől azonban már játékos gyermekzsivaj fogja megtölteni az ingatlant. Addigra persze a roskadozó falak helyett már egy kívül-belül felújított épületből fognak ezek a hangok kiszűrődni. A miértre egyszerű a válasz: a mellette lévő épületben működő Szent Imre Óvoda olyan népszerűségnek örvend, hogy már így is szűkösen férnek. Imre Lászlóné intézményvezető elmondta, a következő tanévtől a gyermekek létszámát is duplájára szeretnék emelni, így ötven helyett már száz gyermeket fogadhatna az óvoda.

További képekért kattintson a fotóra!

Az új szárnyat a modern igényekhez igazítva újítják fel az önerő mellett pályázati forrásból, a csoportszobák mellett pedig sószobát és kápolnát is kialakítanak majd.

 

Szeretetre épülő nevelés

 

A római katolikus óvoda Nyíregyháza belvárosában 2012 szeptemberében nyitotta meg kapuit a Szent Imre Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Kollégium, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola tagintézményeként. A nevelésben kiemelt szerepet kap a családdal együttműködve a keresztény értékekre és hagyományokra épülő vallásos és erkölcsi nevelés. A gyermekek gazdag tevékenységrendszer és a szeretetre, sikerélményre, valamint gyakorlatiasságra épülő Freinet pedagógia révén ismerik meg önmagukat, egymást és az őket körülvevő világot. Az intézmény munkatársai csütörtök délután óvoda csalogató program keretében szerettek volna bepillantást engedni a náluk folyó nevelésbe az óvodaválasztás előtt álló szülőknek és kicsiknek. Keczkó Erika harmadik gyereke készül ide, mint mondja, őket az óvoda szellemisége és a személyközpontú nevelés fogta meg az első beiratkozáskor. Kifejezetten jónak tartja, hogy egyénileg fejlesztik a gyermekeket, illetve hogy a családi rendezvények a közösséget is építik.

 

Beiratkozás áprilisban

 

A Szent Imre Óvodában április közepén tartják a beiratkozást. Az intézménybe mindenkit várnak területi és felekezeti megkötés nélkül. Addig pedig, mint mondják, ha bárkit érdekel a náluk folyó nevelés és a mindennapok, akkor nyugodtan csengessen be hozzájuk.

Zadubenszki Norbert

(Fotó: Szarka Lajos)