Bővít a LEGO

A gyermekek és mostanra már a felnőttek egyik kedvelt játékát gyártó vállalat a szabolcsi megyeszékhelyen 2008 óta van jelen. A nyíregyházi gyár sajátossága, hogy a legkisebbeknek szánt Duplo termékcsalád elemeit a fröccsöntéstől a csomagolásig helyben készítik.

 

1600 új munkahely

 

– A folyamatos fejlesztések biztosítják az innovációt, ami a munkavállalók számának növekedésében is megmutatkozik. Jelenleg 1500-an dolgoznak a nyíregyházi LEGO gyárban. A fejlesztéseknek azonban még koránt sincs vége, a hónap közepén jelentette be ugyanis Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, hogy a LEGO ismét bővít a városban. A fejlesztésnek köszönhetően a gyár jelenlegi mérete csaknem kétszeresére gyarapszik és várhatóan 1600 új munkahelyet teremt a térségben – emelte ki Tóth Csaba, a LEGO Manufacturing Kft. HR igazgatója.

 

Folyamatos felvétel

 

A gyár bővítése egy kb. 4 ezer négyzetméteres összeszerelő-üzemmel már elkezdődött, a nagyobb beruházások azonban még terv alatt vannak, szakaszosan, de 2018-ra, legkésőbb 2020-ra a teljes fejlesztés megvalósul. A munkaerő-felvétel gyakorlatilag folyamatos, a beruházás kapcsán kialakuló munkaerőhiányt a fejlesztés ütemében tervezik feltölteni, elsősorban a régióból. A cég nyíregyházi beruházását a kormányzat 4,4 milliárd forinttal támogatja, amely egyben a térség fejlesztéséhez, valamint a munkahelyteremtéshez is nagyban hozzájárul.

Piszár Tünde