Borítékolható az öt szett - hétfőn este a bajnoki címvédő érkezik

 Nagyot változott a világ egy év alatt a honi női röplabdában! Az elmúlt esztendőben - sőt esztendőkben - verhetetlen volt idehaza a Békéscsaba. A sorozatot a Magyar Kupa döntőben szakította meg a Fatum Nyíregyháza, a bajnoki döntőt azonban ismét a BRSE nyerte. Idén viszont fordult a kocka, az eddigi találkozókon rendre a mieink kerültek ki győztesen, igaz mindegyik meccs öt szettben dőlt el, és nem kell hozzá nagy jóstehetség, hogy a hétfői bajnoki is hozhat döntő játszmát. A két együttes között a tabellán is minimális a különbség, jelenleg a Békéscsaba a 2., a Fatum a 3. helyen áll, két pont hátrányban a csabaiakhoz képest.

Könnyen lehet, hogy a két gárda vívja majd az egyik bajnoki elődöntőt is, az pedig már biztos, hogy a Magyar Kupa érdi fináléjában az aranyéremért a Nyíregyháza és a Békéscsaba csatázik. A BRSE a Vasast győzte le a kupában, és legutóbbi Nyíregyháza elleni meccshez képest változott a szakmai stáb is, Paul Bogdan irányítja vezetőedzőként az együttest. A CEV Kupában a nyolc közé kerültek, a negyeddöntőben egy francia csapattal találkoznak majd a viharsarkiak. 

Egy szó mint száz: rangadó lesz hétfőn. A találkozó - mivel az M4 Sport is közvetíti a meccset - a szokásosnál később, 20 órakor kezdődik. 

Dankó László