Bordeaux-ig hallatszott a szurkolók hangja! (exkluzív videóval)

A NYÍREGYHÁZI SZURKOLÓKRÓL ÉS AZ ÜNNEPLÉSRŐL KÉSZÍTETT FOTÓKÉRT KATTINTSON AZ ALÁBBI LINKRE!

– Hátha nyerünk, vagy legyen egy-egy, de inkább kettő-egy, mert ha nyerünk, kettő-egy – így filozofálgatott Miskolczi István a meccs első perceiben arról, hogy mi lesz a végeredmény. Barátaival együtt a VMKK melletti sörsátornál nézte a meccset. Csak remélte, hogy nyerhet a magyar csapat. A nyíregyházi lányok azonban már bátrabbak voltak a találgatásban.

A Nyíregyházi Televízió munkatársa, Z. Pintye Zsolt élő bejelentkezése az MTVA számára Nyíregyházáról

– Szerintem megnyerjük az egész EB-t! – mondta nevetve Gabos Adrienn, aki a barátnőivel ült le az egyik sörpadra. Arra a kérdésre, hogy az osztrákoknak hány gólt rúgunk, bátran rávágta: – Kettő, három, négy vagy akár öt!

 

Ria, ria, Hungária!

 

Az EB debütáló meccsre nagyon sokan voltak kíváncsiak. Nemcsak a Szabadság tér telt meg, hanem a Szabadtéri Színpad is. Itt szurkoltak a nyíregyházi ultrák, akik minden fontosabb pillanatban felugráltak a székeikből és rigmusokat énekeltek. A mérkőzés első felében azonban még mindig nagyon kiegyenlített volt a játék, és sokan ekkor még nem hitték el, hogy a magyar csapat nyerni képes. Sőt voltak, akik Szalai Ádám teljesítményével sem voltak elégedett. 

– Kiegyenlített játék, én nem látok semmilyen fölényt, semmilyen vonatkozásban, nincs összjáték, nem tetszik Szalai szerepeltetése, két szituáció volt, amikor befordult a 16-osnál, nem tudja lekezelni a labdát, nem tud gólt lőni, és ha Nikolicsot nem cseréli be, akkor megbukunk ma – mondta el dr. Thuróczy Csaba.

 

A második félidő maga volt a csoda!

 

A második félidő minden nyíregyházi szurkoló reményét felülmúlta. Először a kritizált Szalai Ádám harcolt ki egy gólt, aztán 10 emberre fogyatkozott egy kiállítás után az osztrák válogatott. Végül Stieber Zoltán állította be a 2:0-ás végeredményt. Mindkét gólnál szinte felrobbantak a nyíregyházi kocsmák és vendéglátóhelyek. A Sóstógyógyfürdőn felállított kivetítő előtt pedig valódi fieszta kezdődött el.

– Elképesztő volt a magyar meccs, nagyon bíztunk benne, hogy nyerni fogunk és mi kitartóan szurkoltunk itt, Nyíregyházán. Reméljük, hogy a mi szurkolóink és azok, akik ott voltak kint, Franciaországban, szurkoltak azért, hogy elérjük ezt az eredményt. Köszönjük szépen! Hajrá Magyarország! – mondta el széles mosollyal Argyelán József.

 

Huszárok a vikingek ellen

 

A magyar válogatott legközelebb szombat este 18:00-kor lép pályára a franciaországi EB-n. A következő ellenfél a Portugáliával döntetlent játszó izlandi csapat lesz. A Szabadtéri Színpadon, a VMKK melletti sörsátorban vagy a Parkfürdő területén felállított kivetítőn ezt a meccset is meg lehet majd nézni.

Z. Pintye Zsolt