Bontják a kerítést

Az idei nyáron több fejlesztés is megvalósul az Északi temetőben a Nyíregyházi Önkormányzat anyagi támogatásával. A leglátványosabb a temető Pazonyi úti oldalában lévő, több mint 80 éves, elöregedett kerítésszakasz újjáépítése. A lepusztult állapotban lévő vasbeton kerítés duplán balesetveszélyes, hiszen az egyik oldalán a forgalmas kerékpárút fut, a másik oldalán pedig síremlékek vannak.

 

FORGALOMKORLÁTOZÁSOK LESZNEK

 

Róka Zsolt ügyvezető elmondta, a héten megkezdték a régi kerítés bontását a Pazonyi tér felőli irányból, a kivitelezők arra is figyelnek, hogy a közeli síremlékek épen maradjanak. A munkák idején szakaszosan lezárják a kerékpárutat, a forgalmat a parkolósávba terelik. Az építkezés a temető belső útjának a forgalmát is érinti, itt is szakaszos lezárásokra kell számítani.

 

BIZTONSÁGOSABB KÖZLEKEDÉS

 

A munkák egész nyáron tartanak, a tervek szerint legkésőbb mindenszentekre elkészül a 34 millió forintos beruházás. A kerítésszakasz cseréje mellett a Pazonyi úti bejáratnál egy rövid szakaszon módosítják a kerékpárút nyomvonalát, valamint a sírkertből kivezető úton egy fekvőrendőrt is építenek. Itt nagyon fontos a balesetek megelőzése, mert a közvetlenül a kerítés mellett futó kerékpárút és a kihajtó csomópontja beláthatatlan mindkét irányból. Korábban már kihelyeztek egy tükröt, de az átépítéssel tovább fokozzák a biztonságot.

Szoboszlai Tibor