Bolgár elsőligást vert a Szpari
Újabb felkészülési mérkőzést játszott a Nyíregyháza Spartacus. Az ellenfél a bolgár elsőligás Botev Plovdiv volt.

Mátyus János vezetőedző ezúttal azoknak adott lehetőséget, akik az FC Kairat ellen kezdtek.

Botev Plovdiv–Nyíregyháza Spartacus 0–2 (0–1)

Botev Plovdiv: Golas - Dimitrov, Filipov, Hristov, Tutukov, Nelson, Kifueti, Starokin, Baltanov, Usain, Ognyanov

Nyíregyháza: Ovszijenko - Rubus, Szalai, Törtei, Farkas - Csorba (Pálinkás), Zofcák, Ramos (Abdouraman), Rezes - Szécsi (Kapacina), Pölöskey (Kiss)

A bolgár csapat kezdett veszélyesebben, több szögletet harcolt ki, és egy fejes centikkel kerülte el a kaput. Az első negyedórában egyenrangú ellenfél volt a Szpari, sokat tartotta a labdát a Nyíregyháza, sőt a 17. percben Pölöskey előtt adódott lehetőség, de védett a Plovdiv kapusa. Több ígéretes akciót is vezett a Szpari, Csorba és Rezes is bátran ment el a széleken. A 34. percben nagy helyzet maradt ki, Rezes készítette le a labdát Pölöskeynek, akinek lövését ujjheggyel tolta szögletre az ellenfél kapusa. A másik oldalon egy kontra végén tisztáztak a védők. A 42. percben Törtei adott jó labdát Pölöskeynek, de utóbbit szerelték a bolgárok. A 43. percben Szécsit buktatták a 16-oson belül, Pölöskey pedig értékesítette a büntetőt, 0–1! Az első félidőben jobban játszott a Nyíregyháza, és nagyobb helyzetei voltak, mint a Botevnek. A második félidőben egy szabadrúgás-variáció után Hristov lőtt fölé. A 60. percben a jól játszó Szécsi előtt adódott lehetőség, de kimaradt a helyzet. A 67. percben Ovszijenko nyújtózott nagyot egy távoli lövésnél, kiütötte a labdát a Szpari kapusa. A 73. percben Szécsi viharzott el a jobb oldalon, pontosan ívelt középre, Rezes pedig kapásból a kapuba lőtt, 0–2! Majd újabb lehetőség, ezúttal Csorba lőtt fölé. Hat perccel a vége előtt meleg helyzet alakult ki a Spartacus kapuja előtt, de sikerült kivágni a labdát. A végére még jutott egy veszélyes plovdivi fejes, de több gól nem esett, a Nyíregyháza Spartacus legyőzte a bolgár élvonalbeli csapatot.


Mátyus János vezetőedző: – Szenzációs mérkőzés volt egy jó csapat ellen, kifogástalan játékkal győztünk, ami jó alap lehet a folytatásra nézve, hiszen egy élvonalbeli klub ellen nyertünk. Talán kijelenthető, hogy sikeres volt az edzőtábor.

Szurkolója is volt a Nyíregyháza Spartacusnak a Plovdiv ellen. Poór Teodóra több mint 150 km-t utazott azért, hogy láthassa játszani a Szparit. Törökországba ment férjhez, és amikor megtudta, hogy pályára lép a csapat Belekben, párjával oda utazott, hogy megnézzék a találkozót, és beszélgethessenek a csapat tagjaival.

Dankó László