Bokrétaavató a Bujtosi uszodánál – Szeptember végére tervezik az átadást!

Bokrétát kapott az épülő Bujtosi uszoda. A kivitelező elérte az épület legmagasabb pontját és ebből az alkalomból ünnepséget tartottak. A bokrétaavatón részt vett dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár és dr. Kovács Ferenc, polgármester is. A Bujtosi uszoda 30 éves álmot vált valóra, 2,5 milliárd forintból épül és nemzetközi versenyek helyszíneként is szolgálhat majd. Átadása előreláthatólag szeptember végén lesz.

Egy munkagép segítségével emelték fel a Bujtosi uszoda bokrétáját, majd egy munkás kitűzte a szalagokkal díszített koszorút. A kivitelező a régi építőipari hagyományokat megőrizve, kis ünnepséget szervezett abból az alkalomból, hogy elérték az épület legmagasabb pontját. A bokrétaavatón kiderült, az építkezés üzemszerűen folyik és a kitűzött határidőre, szeptember végére el is készülhet a korszerű uszoda.

„A nyíregyháziak régi álma megvalósul...

A Hunyadi és Szegfű utca sarkán épülő uszodával a nyíregyháziak 30 éves álma valósul meg, ezt hangsúlyozta a város polgármestere.

Elérkeztünk egy olyan pillanathoz, amikor a nyíregyháziak évtizedes álma valóra válhat. Tavaly is volt egy ilyen pillanatunk, amikor a jégpályát adtuk át, közös mindkettőben és sajnos másban is, hogy a korábbi szocialista városvezetés és a polgármester ezt többször megígérte, általában minden önkormányzati választás előtt, aztán semmit nem tettek, semmi nem történt, de most ezen változtattunk! Ennek a jelentőségét külön kiemeli, hogy 2010-ben, amikor milliárdos nagyságrendben számoltuk a kifizetetlen számlákat, vissza nem fizetett hiteleket, hogy 9 év sem telik el és ilyen helyzetbe kerül a város.

- mondta el dr. Kovács Ferenc.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotó: Szarka Lajos

Az épületben egy 50 méteres, 10 pályás versenymedence mellett, egy 25 méteres tanmedence, valamint egy 250 férőhelyes galériás nézőtér is helyet kap. A versenysportok mellett kiváló helyszín lesz arra is, hogy bárki megtanuljon itt úszni.

„Hogy mindenki megtanuljon úszni, ezt példaértékkel fogjuk tudni képviselni itt Nyíregyházán is!

A kormány célja, hogy minden gyerek megtanuljon úszni és lehetőleg minél többen kezdjenek el versenyszerűen sportolni, erről már a sportért felelős államtitkár beszélt a bokrétaavatón.

Nemcsak az élsportnak fog kiszolgálást adni az utánpótlás terén, hanem az utánpótlásnevelésnek, a szabadidősportnak, ahogy Polgármester Úr is említette. Ezzel is meg tudjuk adni az esélyt mindenkinek, hogy akár Nyíregyházáról, vagy a térségből is el lehet akár a világ tetejére is jutni.

– fogalmazott dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotó: Szarka Lajos

A vízilabda új központja lesz

Az uszoda 2,5 milliárd forintból épül, 70%-ban TAO-s, 30%-ban pedig állami forrásokból. A létesítmény lesz a nyíregyházi vízilabdasport új központja. Mindezek mellett úszóedzéseket, tanfolyamokat is fognak itt tartani és természetesen várják majd a sportolni vágyó városlakókat is.

Elsősorban a vízilabdások edzéslehetőségeit próbáljuk biztosítani, de szükség volt a kiemelkedő nyíregyházi úszósport miatt egy olyan létesítményre, ahol az úszók is le tudják vezényelni az edzéseket. Én azt gondolom, hogy egy hatalmas infrastrukturális előrelépést jelent ez számunkra, mondom ezt úgy, mint a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője is és bízom benne, hogy ezek után az eredmények is erre fognak utalni.

– tette hozzá Kőhalmi Richárd, az Aqua Sport Egyesület elnöke.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotó: Szarka Lajos

A bokrétaavatón az is kiderült, hogy csak az Aqua Sport Egyesületnél napi szinten 200 fiatal edz. A szakemberek a Bujtosi uszoda építéstől azt várják, hogy jelentősen megnő majd azoknak a fiataloknak a száma, akik versenyszerűen elkezdenek vízilabdázni és úszni. 

Kapcsolódó galéria

Városi Uszoda bokrétaavató ünnepsége 2019