Bohócdoktorokkal lepték meg a gyerekeket

Különleges vizitet tartott dr. Zúz Mara és dr. Katyvasz a kisvárdai kórház gyermekosztályán. A bohócdoktorok zenéltek, buborékot fújtak, sőt időnként még varázsoltak is a gyerekeknek. A kis páciensek nagyon élvezték a nem mindennapi doktorok látogatását. Azt mondták, ezért megérte kórházban lenni.

– Torokgyulladást kaptam, gyógyszerrel kezelnek és infúziót kaptam,de az volt a legjobb benne, hogy bejöttek a bohócok – mondta el Kassai Orsolya.

A mókás vizit a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány jóvoltából valósult meg Kisvárdán. A civil szervezet már 18 éve igyekszik mosolyt csalni a kórházban ápolt gyerekek arcára. Idén úgy döntöttek, karácsony előtt 10 olyan egészségügyi intézménybe mennek el, ahol még soha nem jártak bohócdoktorok, vagy nem vizitelnek rendszeresen. A gyermekorvosok szerint a bohócok jó hatással vannak a gyerekekre.

– Látni kell a gyerekek arcát, várják, hogy történik valami – mondta dr. Molnár Sándor osztályvezető főorvos. – Nagyon unalmas dolog a kórházban lenni, félelmetes, szúrások, vizsgálatok, és végre valami olyan történik, amit figyelhet, amiről lehet mesélni.

A bohócdoktorok a karácsonyi roadshow-jukkal Kisvárda mellett hétfőn kaposvári, tatabányai és szegedi kórházakban is látogatást tettek. A Piros Orr Bohócdoktor Alapítvány azt szeretné, ha ezekben az intézményekben is állandó vendégek lehetnének.

Z. Pintye Zsolt