Boda Iza az X-faktorban, a Like Tehetségkutatóban és több nemzetközi fesztiválon énekelt

Boda Izabella elbűvölő megjelenésével és erőteljes hangjával megannyi színpadon bizonyított már. A mindössze 17 éves nyíregyházi lány kiskora óta imádja a zenét, pár évvel ezelőtt azonban határozott terve, célja lett, hogy ő énekes (is) lesz!

Pszichológus és énekes szeretnék lenni! Persze ez még alakulhat.

– mondja nevetve.

Iza most a Kölcsey-be jár, francia szakon tanul. Amikor a zene szeretetéről kérdeztem, egészen más, még boldogabb hangszínen válaszolt.

Már 4-5 évesen imádtam a színházat! Az is lenyűgözött, amit a színészek kaptak; a tisztelet, a tapsvihar… Egyszerűen magával ragadott az egész. A kedvencem a Csárdáskirálynő lett, a példaképem pedig Horvát Margit színművész. Már akkor mondtam a szüleimnek, hogy színész vagy énekes szeretnék lenni. Támogatták a gyermeki fellángolásnak tűnő dolgot és beírattak a Hang-Szín Musical és Színitanodába úgy, hogy még olvasni sem tudtam. A szövegeket, dalszövegeket ellestem a nagyoktól – imádtam! 10 évig tanultam ott, az egyik mesterem Dr. Bánhidiné Maróti Magdolna volt.

Énektudását, tehetségét több helyen is megmérettette. Tavaly és idén is jelentkezett például az X-faktorba. Idén már eljutott a mentorokig, ám a legjobbak közé nem került be. Nem keseredett, hiszen közben elkezdett külföldön is versenyezni. 2016-ban volt először nemzetközi énekversenyen, Litvániában. Ott különdíjas lett és a zsűritagok meghívták saját országaikba. Így a közelmúltban Olaszországban is versengett, ott kategóriájának nyertese lett. Majd Máltán, Romániában, valamint Szerbiában is énekelt. Belgrádban például ismét kategóriájának legjobbja lett!

Az ember sokszor visszatér a gyökereihez. Így van ez Izánál is, aki a tavalyi, Like 3 Tehetségkutatóban, az ifjúsági ének kategóriában győztes lett. Ma pedig újra énekel a Váci Mihály Kulturális Központban, a Like 4 gálaműsorát az ő éneke nyitja meg 15 órakor!

 

R.