Biztosított a védelem a gyermekeknek

A torokgyík, a szamárköhögés, a merevgörcs, a járványos gyermekbénulás, valamint a Haemophilus influenzae b (Hib) elleni ún. ötkomponensű védőoltás gyártója jelezte az Országos Tisztifőorvosi Hivatalnak, hogy várhatóan nem tudja a szerződés szerinti határidőre szállítani a vakcinát. Az ÁNTSZ a rendelkezésre álló tartalék készlet segítségével, valamint más oltóanyagok alkalmazásával, továbbá a védőoltás beadásának részbeni átütemezésével biztosítja, hogy minden gyermek továbbra is a megfelelő védelemben részesüljön. Az átmenetről kérdezzük a megyei tisztifőorvost egészségmagazinunkban a Rá-Adás Pluszban.

Amikor a sport támogatja a beteg gyermekek álmait. A Bánkuti Motorsport csapata a Leukémiás Gyermekek Alapítvány mellé állt. Hogy milyen formában valósítja meg a csapat a beteg gyermekek vágyait, erről a Bánkuti Motorport csapatvezetője és az alapítvány munkatársa mesél.

Egy átlagos orvos ma mintegy 70 órát dolgozik ügyelettel, utazással együtt, két-három munkahely között ingázva. Mindezidáig nem volt saját napja Magyarországon a szakmának. Az idei évtől hazánkban is március 30-án megemlékezünk gyógyítóinkról. A szakma megbecsüléséről, nehézségeiről beszél a megyei orvosi kamara elnöke.

Vitkai Éva szerkesztő számít a figyelmükre!