Biztonságosabb lesz a kereszteződés

 

A kivitelező (KE-VÍZ 21) felszedte a régi aszfaltot, megtisztította a terepet, és a tervek alapján már el is kezdte a közművek átépítését a Kígyó utca és a Debreceni út kereszteződésében. Ezt meg is mutatták Nyíregyháza polgármesterének. A projektvezető arról is beszámolt, hogy a Katona utca és a Debreceni út között most nem lehet autóval áthajtani, mert ideiglenesen lezárták a forgalom elől. – Ezzel párhuzamosan zajlik a bontandó épületnek a felmérése, a tervdokumentáció összeállítása és az engedélyeztetése. Ezen a héten tovább folytatjuk az út építéséhez kapcsolódó bontási munkálatokat – tette hozzá Karácsony János projektvezető.

Kevesebb legyen a baleset!

A polgármester elégedett volt a látottakkal. A bejárás után a helyszínen sajtótájékoztatót is tartott. Elmondta, ez a beruházás szorosan kapcsolódik az Arany János utcai körforgalomhoz. Célja, hogy ezen a környéken könnyebben lehessen közlekedni és kevesebb legyen a baleset. – Ezt a csomópontot is szeretnénk ugyanolyan biztonságossá tenni, és a forgalmat folyamatosabbá. Ez is egy komplex csomópontfejlesztés, hiszen mint mindig, itt is megjelennek a közműátépítések – fejtette ki dr. Kovács Ferenc.

További képekért kattintson a fotóra!

Bicikliút is épül

A komplex fejlesztés azt is jelenti, hogy nemcsak egy új, biztonságosabb T-alakú elágazást alakítanak ki, hanem biciklisáv is épül, ami a Tünde utcán keresztül a Kállói utat is bekapcsolja majd a város kerékpárút-hálózatába. Emellett egy gyalogos-átkelőhellyel is gazdagodik a kereszteződés. Nagy hangsúlyt kap a csapadékvíz-elvezetés. – Itt a csapadékvíz-elvezetés a megelőzés céljából történik, tehát nem volt nagy probléma a csapadékvíz-elvezetéssel, de mi ezt szeretnénk megelőzni, hogy a későbbiekben se alakuljon ki, ezen az új csomóponton – mondta el Rákóczi Ildikó, a városrész önkormányzati képviselője.

A bejáráson az is kiderült, hogy a kereszteződés előreláthatólag december elejére készülhet el. A beruházás összértéke 110 millió forint, mely a Széchenyi 2020 forrásaiból származik.

Z. Pintye Zsolt