Biztonságos utazás: maszkhasználat a buszokon
Fotó: Illusztráció

A Volánbusz a koronavírus-járvány negyedik hullámában is fokozottan takarítja és fertőtleníti autóbuszait, állomásait és mindent megtesz azért, hogy utasai a lehető legnagyobb biztonságban legyenek a járatokon. A közlekedési vállalat arra kéri a nyíregyházi utasokat, hogy az utazási feltételek és a járványügyi előírások – különösen a maszkviselési kötelezettség – maradéktalan betartásával járuljanak hozzá a hatékony védekezéshez, a biztonságos utazáshoz és a szolgáltatás fenntartásához.

Járványidőszakban különösen fontos az utazási feltételek betartása az autóbuszjáratokon címmel jelent meg a Volánbusz Zrt. honlapján egy közlemény, mely arról szól, hogy pandémiás időszakban kiemelt figyelmet fordít munkatársai és az utasok védelmére a Volánbusz Zrt. Meghatározott protokoll szerint végzik a napi rutint és a komplett fertőtlenítést a járműveken. Valamennyi autóbuszon kötelező a maszk használata. Kizárhatók az utazásból és 8000 forint pótdíj fizetésére kötelezhetők azok, akik a buszon, illetve a közösségi terekben nem viselnek maszkot. A társaság vagyonőr és ellenőr munkatársai, valamint a szerződéses partnerek vagyonőrei rendszeresen ellenőrzik a maszkviselést az autóbusz-állomásokon, a megállóhelyeken és a járművek fedélzetén is.

„Az autóbusz-vezetők kiállási időben elvégzik a járművek fertőtlenítését bizonyos időközönként, illetve nagy fertőtlenítésre is berendeljük a járműveket belső mosásra, takarításra. A járműveken az autóbuszvezetőnek és az utasoknak is kötelező a maszkhasználat. Amennyiben az utas nem tesz ennek eleget, a buszvezető illedelmesen felszólítja a maszk használatára. Szükség esetén megtagadhatja az utazást az utas részére” – tájékoztatott Kató József, a Volánbusz Zrt. forgalmi üzemvezetője.

A Volánbusz felelős szolgáltatóként és munkáltatóként minden tőle telhetőt megtesz utasai és dolgozói egészségének védelme érdekében. A védekezés a koronavírus-járvány kitörése óta folyamatos, a társaság fokozottan – minden éjjel és napközben is – takarítja az autóbusz-állomásokat és a járműveket, vírusölő szerrel mossa le a kapaszkodókat. Legalább hetente egyszer teljes körű fertőtlenítő takarításon is átesnek az autóbuszok. De a korábbinál nagyobb gyakorisággal végzik az utasforgalmi és üzemi területek takarítását, fertőtlenítő hatású tisztítószerekkel. A védekezés egyik kiegészítője a Nyíregyháza négy pontján elhelyezett jegy- és bérletváltó automata, melyet az állomás, a piac, a Vay Ádám körút és a Bujtos utcai megálló mellett találnak.