Biztonságos ünnepekre készülnek a Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai

Az ünnepek közeledtével a rendőrség ismét fokozott mértékben lesz jelen a közterületeken. A közrendvédelmi és a közlekedési járőrök is szolgálatban állnak a frekventált helyeken.

Erdős Zoltán r. alezredes, a Megyei Rendőr Főkapitányság Közrendvédelmi Osztályának vezetője így részletezte a helyzetet:

Kiemelt figyelem irányul a bevásárlóközpontokra, a vasút-, és autóbuszállomásra valamint a Kossuth téren helyet kapó adventi forgatagra. Itt eleve biztosítva lesz gyalogos járőr, tehát bármikor lehet hozzájuk fordulni, ha valamilyen problémája van a lakosságnak, illetve a közterületeken is próbáljuk a forgalom ritmusát, zavartalanságát biztosítani.

Nem a büntetés, hanem a figyelmeztetés, a szabályok betartása a cél valamennyiünk érdekében. A rendőrök munkáját polgárőrök, közterület felügyelők segítik, de polgári ruhás nyomozók is szolgálatban lesznek. Együttműködő, segítő, támogató jelenlétet ígért az alezredes. Az EST mozaikszóként fogalommá vált a közbiztonság szótárában.

További képekért kattintson a fotóra!

A szakemberek értékeink védelméről is szóltak. Ezért elsősorban a mi felelősségünk tenni.

Mindenképpen a zsebtolvajlást kell kiemelnem, nagyon fontos, ha valaki ilyenkor piacon, bevásárlóközpontban, vagy akár csak a karácsonyi forgatagban közlekedik, és visz magával kézitáskát, azt semmi esetre se hagyja nyitva és ne hagyja őrizetlenül! Lehetőség szerint minél kevesebb készpénzt vigyenek magukkal a lakosok, inkább próbáljanak bankkártyával fizetni, és nagyon fontos, hogy a bankkártya mellett a hozzá tartozó PIN kód elkülönítve legyen tárolva. A gépkocsik feltörésének megelőzése érdekében érdemes megfogadni, hogy lehetőség szerint kivilágított helyen parkolják le a járművet, és mielőtt elhagynák azt, győződjenek meg arról a tulajdonosok, hogy az ablakait és ajtóit bezárták. A gépkocsi utasterében látható helyen értéktárgyat soha ne hagyjanak!

– figyelmeztetett Dr. Kovács Attila r.alezredes, a MRFK bűnmegelőzési osztályvezetője.

Az ünnepek idején üresen maradt lakásokat bízzuk a szomszédra, aki a postaládát is kiüríti, ne legyen feltűnő a magára hagyott otthon. Az pedig egyértelmű, hogy utazás előtt nem lehet a közösségi oldalon kiposztolni, hogy utazunk, főként azt nem, mikor. Az online vásárlásról szólva érdemes megfogadni, hogy biztonságos weboldalról szabad csak rendelni, és utánvéttel fizetni. Az átvételkor győződjenek meg arról, hogy azt az árut kapták, amit megrendeltek.


További képekért kattintson a fotóra!

Az adventi vásár idején tilos lesz a kerékpáros közlekedés a Kossuth téren december 1-től január 1-ig. A jelentős gyalogosforgalom mellett számítani kell az árufeltöltő járművek gyakori megjelenésére is.

A rendőrök az ünnepek idején is a jogszabályok szerint járnak el, nem hunynak szemet a szabálytalanságok fölött, de hatványozottan együttműködő, segítő és támogató jelenlétet ígérnek.


Matyasovszki Edit