Biztonság hete Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében – A cél a balesetek megelőzése
Fotó: police.hu

A figyelemfelhívó kampány célja a közúti balesetek megelőzése volt.

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (TISPOL) 2019-ban is meghirdette az EDWARD Napot. A kezdeményezés célja, hogy szeptember 26-án senki ne veszítse életét Európa közútjain.  A figyelemfelhívó kampánnyal azt is szerették volna elérni a szervezők, hogy valamennyi úthasználó gondolkodjon el, hogy milyen veszélyeket rejthet a közúti közlekedés, és hogyan lehet ezeket a kockázatokat csökkenteni. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság és az alárendeltségében működő rendőrkapitányságok munkatársai a kezdeményezéshez csatlakozva a megyében célzottan tartottak közúti ellenőrzéseket a kiemelt kockázatú gyalogos átkelőhelyek közelében. A demonstratív rendőri jelenlét ellenére mégis akadtak szabálytalankodók a közutakon. Tilos jelzésen áthaladás miatt gyalogossal szemben 17 esetben, járművezetővel szemben 2 esetben, kijelölt gyalogátkelőhelyen gyalogosnak történő elsőbbségi jog meg nem adása miatt 22 esetben kellett intézkedniük a rendőröknek.

A Biztonság Hete alkalmából 2019. szeptember 24-28. között a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Baleset-megelőzési Bizottság együttműködő partnereivel Nyíregyházán és a környező településeken is különböző figyelemfelhívó balesetmegelőzési programokkal várta az érdeklődőket. A rendezvényre kilátogató óvodások és iskolások játékos feladatokon keresztül ismerhették meg a közlekedés alapvető szabályait. A programokon résztvevő gyerekek kerékpáros ügyességi pályán gyakorolhattak, és különböző játékokon keresztül hasznos bűn- és balesetmegelőzési tudnivalókat ismerhettek meg, amelyeket hasznosíthatnak a mindennapjaik során.

Felhívjuk az állampolgárok figyelmét, hogy az utak biztonságáért és a balesetek elkerüléséért a legtöbbet maguk a közlekedők tehetik azzal, hogy a szabályokat betartva, türelmesen, egymásra odafigyelve vesznek részt a közúti közlekedésben. Kérjük, hogy a közúti tragédiák elkerülése érdekében a közlekedési szabályokat mindig tartsák be!

 … hogy mindenki hazaérjen!

 

Forrás: police.hu