Bielsko-Bialában is Nyíregyháza a favorit

A két város között kialakult együttműködés eredményeként Nyíregyháza meghívást kapott a 12. Partnervárosok Fesztiválja elnevezésű rendezvényre. Az eseményre ellátogatott dr. Kovács Ferenc polgármester és dr. Ulrich Attila alpolgármester is. Jacek Krywult, Bielsko-Biała polgármestere reményét fejezte ki, hogy a két város kapcsolata a jövőben még tovább fog erősödni és lehetőség nyílik a szélesebb körű együttműködésre. Bielsko-Biała főterén a TDM és a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. munkatársai várták a vendégeket.

A nyíregyházi látnivalók népszerűsítésében az állatpark oroszlánjelmeze is segített, mely a gyerekek körében nagy sikert aratott. A felnőttek örömére eredetvédett szilvapálinka kóstoltatására került sor. A
fesztiválon fellépő számtalan külföldi zenekar közül – akik többek között Németországból, Ausztriából, Csehországból, Szlovákiából érkeztek – kétség kívül a Nyíregyháza képviseletében fellépő Folkfusion Band aratta a legnagyobb sikert. A két nap alatt sokan megfordultak a nyíregyházi faháznál.
Élénk érdeklődés mutatkozott az egészségturisztikai és fürdőzési lehetőségek iránt, a gyermekek  természetesen az állatparkra voltak kíváncsiak. A szakemberek örömmel tapasztalták, hogy a gyermekes családok mellett egyre több fiatal pár is szeretne Nyíregyházára jönni, így ez a korosztály is szép számmal érdeklődött a lengyel nyelvű konkrét csomagajánlatok iránt.

A Nyíregyházától 430 kilométerre található, 174 ezer lakosú Bielsko-Biała és vonzáskörzete turisztikailag potenciális küldőpiac térségünk számára.

– Várakozásaink szerint a sikeres bemutatkozásnak köszönhetően még több dél-lengyelországi turista látogat majd el hozzánk – nyilatkozta Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.