Bíbor parázson – Hangoskönyv Radnótiról

Radnóti Miklós Előhang egy "monodrámához" című versét szavalta Lutter Imre. A színész két társával együtt a MŰvész Stúdióban adta elő a Bíbor parázson című hangoskönyv anyagát. A különleges est mindhárom szereplője nyíregyházi kötődésű, Lutter Imre például itt született és tanult, két éve pedig Radnóti Miklós özvegyével, Gyarmati Fannival együtt kapta meg a költőről elnevezett díjat előadóművészi tevékenységének elismeréseként.
A művészek azt mondják, hogy nem csak egy újabb Radnóti által ihletett anyag közkinccsé tételéről van szó. A duplakorongos hangoskönyv első lemezén a költő legismertebb és kevésbé ismert versei hallhatóak újszerű hangvételben, prózai és megzenésített kivitelben.

(További képekért kattintson a fotóra!)

A második albumon kortárs szerzők Radnóti által ihletett művei hallhatóak zongoraszerzemények közé csomagolva. A közreműködő művészek megtisztelőnek tartják, hogy részt vehettek a premieren, különösen, hogy mindannyian kötődnek Nyíregyházához.
A Bíbor parázson első bemutatója kéthete volt Sopronban, a Kaleidoszkóp Versfesztiválon. A tervek szerint tavasszal a Nemzeti Színház mutat be versszínházi produkciót Radnóti Miklós és és más szerzők költeményeiből.

Erdős József

Fotó: Máté János