Bibliaolvasás és örömtánc a főtéren
Egy rendkívüli és hagyományteremtő bibliaolvasó táncos flashmobtól volt hangos Nyíregyháza főtere október 13-án.

A Hit Gyülekezete szervezésében több száz ember jelent meg a téren, hogy hangosan olvassa és hallgassa a Biblia verseit. A reformáció 500. évfordulója alkalmából ezzel is szerették volna felhívni az emberek figyelmét arra, hogy a valóságos keresztény megújulás egyetlen forrása mindig a Szentírás, azaz a Biblia volt és lesz a jövőben is.

 

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

 

A Biblia legfontosabb üzenetei kerültek felolvasásra

 

A Hit Gyülekezete a zsidó-keresztény kinyilatkoztatás alapján álló, bibliai, keresztény közösség, mely protestáns gyökereihez hűen az Ó- és Újszövetségben foglalt teljes Szentírást tartja elsődleges és legfontosabb zsinórmértékének. Üzenetét igyekszik a történelemben e tiszta kinyilatkoztatásra rakódott vallási tradícióktól megtisztítva képviselni.

A rendezvényen először a Biblia legfontosabb üzeneteit tartalmazó igerészek kerültek hangos felolvasásra lelkészek, középiskolás diákok, egyetemi hallgatók, mérnökök, tanárok és számos más foglalkozású személy közreműködésével – ezzel is jelezve, hogy a Szentírás mindenkié és ma is mindenkinek szól.

 

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

 

Ilyen flashmobot még nem látott a város

 

Ezt követően egy egyedülálló tömeges bibliaolvasó flashmob keretében több száz ember aktív részvételével körülbelül tíz perc alatt a teljes Újszövetség felolvasására is sor került. Fiatalok tucatjai már előzetesen kiosztották a jelenlévőknek az újszövetségi könyvek egy-egy szakaszát, majd mindenki a saját Bibliájából a tér különböző pontjain, de egy időben fel is olvasta azt. A rendezvény végén a Bethlen Gábor Iskola több mint száz diákja, az ő szüleik és tanáraik örömteli, dinamikus gospel dalra szervezett tánca rendkívüli atmoszférát teremtett a téren.

 

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

 

Egyháztörténeti tárlat a téren

 

A rendezvény ideje alatt a helyszínen egy szabadtéri kiállítás keretében megtekinthető volt az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Reformáció 500 Emlékbizottság támogatásával a Bethlen Gábor Iskola által elkészített, 25 roll up-ból álló Reformáció 500 elnevezésű egyháztörténeti tárlat is.