Bibliaismereti előadások Nyíregyházán
Több mint húsz megjelent könyv és kétszáz tanulmány, tízezer külföldi, illetve hazai előadás – és ez csak egy kis szelet dr. Reisinger János munkásságából. Az elismert irodalomtörténész bibliaismereti előadássorozata folytatódik a nyíregyházi Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárban.

A dr. Reisinger János által alapított Oltalom Alapítvány szervezésében minden hónapban megismerkedhetnek az érdeklődők egy-egy bibliai történettel Nyíregyháza könyvtárában. A vetítéssel egybekötött előadássorozat januári alkalmán Az érckígyó történetébe nyerhettek bepillantást a résztvevők.

 

LÁTVÁNYOS ELŐADÁS

 

Közel hetven „hallgató” várta feszült csendben, hogy elkezdődjön a történet. Dr. Reisinger János nagy odafigyeléssel részletezte az érckígyó szimbolikáját, párhuzamba állítva több bibliai utalással.

[REKLAM]

– Jézus az érckígyó felemelését és az ő feltámadását párhuzamba állította – mesélte magával ragadóan a nagy tiszteletnek örvendő irodalomtörténész, a hallgatóság pedig csendben figyelt. Mindenki érdeklődve követte a gondolatmenetet, Dániel könyvéről, Platón államelméletéről, Hérakleitosz filozófiájáról, vagy Michelangelo ránk maradt alkotásairól. A komplex és tudományok határait elmosó óra mondanivalója a megtérésben ért véget, melyet az emberélet átalakulásának nevezett az előadó.

Az izgalmas és sokrétű bibliaismereti előadássorozat Mózes halálának történetével folytatódik február 24-én 17 órától a nyíregyházi Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárban.

Farkas Fanni