Betyárok, szablyavívók, ágyúdörgés és új viseletkiállítás – Így telik a március 15-e a Sóstói Múzeumfaluban
Fotó: Illusztráció

Március 12-én újra kinyitotta kapuit a Sóstói Múzeumfalu, s azonnal egy négynapos élményhétvégét szerveztek az érdeklődőknek. 

Március 13-án huszárokat láthattak a vendégek teljes pompájukban, és a Jármi portán Koszta Zoltán bőrműves új időszaki kiállítását nyitották meg. A hétfői napon már a ’48-as események szellemében készültek a skanzenben, ahol vándormuzsikus és élőszavas mesemondó szórakoztatta a publikumot. 

A négynapos élményhétvége záróakkordjaként, március 15-én új időszaki viseletkiállítás nyílik, a nap során pedig betyárok és szablyavívók mutatkoznak be.  Napközben több alkalommal is hallhatunk ágyúdörgést, mellyel tisztelgünk a forradalmároknak. A rendezvény napjain kincsvadász játékkal teszteljük a gyerekek tudását és figyelmét: ha sikeresen teljesítik a feladványokat, apró ajándékkal kedveskedünk nekik. Kézműves foglalkozás keretein belül pedig változatos remekműveket barkácsolhatnak a vállalkozó kedvű gyerekek. S hogy legyen mit hazavinni, vásárfiát a standokon szerezhetnek be a családok. Jegyáraink kedvezményesen 1.000 forintos felnőtt és 500 forintos diák/nyugdíjas áron válthatóak meg, 6 év alatt és 70 év felett a belépés ingyenes. Március 15-én pedig díjmentesen látogatható a Múzeumfalu! – áll a programajánlóban.