Beszélgessünk régi időkről!

Beszélgessünk régi időkről! - ez a címe a Nyíregyházi Városvédő Egyesület négy alkalomból álló rendezvénysorozatának, amelynek helyszíne a Burattino Bábszínház (Korzó üzletház, 2. emelet). Az időpontok: február 14. és 28., március 14. és 28. (mindig kedden), kezdés minden alkalommal 15 órakor.

Február 14-én a város közlekedésének fejlődéséről, a Hősök terén álló villamosról Szaszala László, a megyei közlekedési felügyelet nyugalmazott igazgatója és Alföldi Tamás, a MÁV Gépészeti Főnökség nyugalmazott vezető mérnöke mesél, és persze lehet kicsit nosztalgiázni a Nyíregyházán 1911-1969 között járt villamosról is.

Február 28-án levetítjük Kéry Péter: Kalandozások Nyíregyháza színháztörténetében című filmjét, majd a rendező-operatőrrel beszélgetünk.

Március 14-én Urbán Teréz, az egyesület alelnöke tavaly megjelent könyvéről (Nyíregyháza utcaneveinek története és utcanévlexikona) is beszél Múltunkról mesélő nyíregyházi utcanevek címmel.

A sorozatot március 28-án Ilyés Gábor helytörténész zárja, az előadásának címe: Eltűnt épületek nyomában.

A rendezvénysorozat keretein belül az érdeklődők a több mint 30 éves múltra visszatekintő egyesület kiadványait is megismerhetik. A rendezvénysorozatra a belépés díjtalan.

 

Szerző és további információk: Cservenyák Katalin

(Elérhetőség: 06709339820)