Benkő Tibor – „Az ország biztonságát szavatolja az ütőképes haderő!”
Katonai járműveket, fegyvereket és speciális eszközöket is ki lehetett próbálni a Nyíregyházi Egyetemen megrendezett Honvédelmi napon

A szaktárca arra hívta fel a figyelmet, hogy az ország biztonsága érdekében szükség van egy ütőképes, modern hadsereg kialakítására. A bemutatón Benkő Tibor honvédelmi miniszter előadást tartott.   

Jó fizikai és mentális kondíció, valamint megfelelő végzettség esetén könnyen munkahelyet kaphat egy fiatal a honvédségnél, erről beszélt az egyik tiszt az érdeklődőknek. Egy gazdálkodás és menedzsment szakos egyetemi hallgató azt mondta, ha végez, azonnal munkát kaphatna a honvédségnél.

Ha elvégzem ezt az egyetemet, akkor tudnának biztosítani a szakomnak megfelelő állásokat, így felkeltette az érdeklődésemet.

 tette hozzá Fűzéri Zsolt.

Jó fogása volt a fegyvereknek

Látványos bemutatóval várta a Magyar Honvédség az érdeklődőket a Nyíregyházi Egyetemen. Különböző lőfegyvereket lehetett kézbe venni, valamint katonai járművekkel és felszerelésekkel is közelebbi barátságot lehetett kötni. Az is kiderült, hogy Magyarország már 20 éve a NATO tagja és a honvédséget folyamatosan fejlesztik. Néhány éven belül 36 új helikopterrel bővül a haderő és egyre több tiszt tanulhat majd külföldön. A Zrínyi 2026 elnevezésű honvédelmi és haderőfejlesztési programról maga a szaktárca vezetője tartott előadást.

A teljes magyar honvédség megújul, 21. századbeli technikai eszközök és eljárások jelennek meg a rendszerünkben, kutatással, fejlesztéssel, innovációval foglalkozunk, a kibertérbe tartozó műveletekkel. Ez mind-mind olyan lehetőséggel bír a fiatalok számára, ami iránt érdeklődnek és valóban a jövőről, a 21. század történéseiről szólnak, amely iránt biztos, hogy fogékonyak a magyar fiatalok.

– fogalmazott Benkő Tibor, honvédelmi miniszter.

Hadsereggel a terrorizmus ellen

A miniszter arról is beszélt, hogy egy ütőképes modern hadsereg kialakítása a cél, amely biztosítja az ország biztonságát. Hozzáfűzte, résen kell lenni, mert egyáltalán nem biztos, hogy Srí Lanka-i vagy a nyugat-európaihoz hasonló robbantásos cselekmények nem fordulnak elő Magyarországon.

Kapcsolódó galéria

Honvédelmi előadás az egyetemen