Bencs SzalON – Beszélgetős műsort indított a színház
Bencs SzalON – Beszélgetős műsort indított a színház

A Móricz-(F)Actor és a Móricz Anno című online programok mellett a nyíregyházi teátrum 2021 januárjában egy vadonatúj beszélgetős műsor elindítására vállalkozott a Nyíregyházi Televízióval együttműködésben. A Bencs SzalON című online mini talkshow a színház által egész évben üzemeltetett, festői szépségű Bencs Villa kapuit immár virtuálisan is kitárja, hogy kulturális programjaik hangulatából a szélesebb nyilvánosság számára is egy sokszínű ízelítőt biztosítson.

A villa nagyterméből minden héten kedden este 8 órakor jelentkező Bencs SzalON című műsor küldetése, hogy tematikus epizódjaiban a Móricz Zsigmond Színház alkotói és színművészei, valamint a nyíregyházi kulturális élet véleményformáló szakemberei közvetlen hangú, gondolatébresztő beszélgetések keretében vallhassanak magukról, hivatásukról, illetve a társadalom, a művészetek, azaz tágabb értelemben a kultúra jelenlegi helyzetéről, mindezekkel a villa nagy sikerű élő szalonbeszélgetéseinek atmoszféráját is az érdeklődők otthonaiba varázsolva.

A Bencs SzalON epizódjainak házigazdái: Körtvélyfáy Eszter, Horváth Viktor és Kováts Dénes.

A Bencs SzalON adásai péntekenként 19.30-tól a Nyíregyházi Televízióban, valamint a Móricz Zsigmond Színház és a Bencs Villa YouTube-csatornáin is visszanézhetők lesznek. A Bencs SzalON legelső adása 2021. január 19-én, kedden este 8 órakor kezdődik. Megtekinthető a Móricz Zsigmond Színház és a Bencs Villa Facebook-oldalain. A Nyíregyházi Televízióban pedig jövő pénteken fél 8-tól láthatják, szombati és vasárnapi ismétléssel.