Bencs László Emlékéremmel díjazták a szakterületükön kimagasló munkát végzettek teljesítményét

Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármestere 2011 óta kitüntetéssel ismeri el azok munkáját, akik szakterületükön kimagasló munkát végeznek. Dr. Kovács Ferenc polgármester az emlékérmeket ünnepélyes keretek között adta át szerda délután a Városháza Krúdy termében.

A polgármester ünnepi köszöntőjében kifejtette, a város sikeres működése mögött kiváló emberek hatékony és szakszerű munkája áll, amely fontos és elismerésre méltó. Hozzátette, fontos az is, hogy ezen személyek kiváló tevékenységét még életük során ismerje el az önkormányzat, egyfajta bíztatásként a fontos szakmai munka folytatására.

- Mindig hangsúlyozom, hogy a teljesítményeket a kiváló embereket értékelni kell, és addig amíg köztünk vannak, és akkor, amikor a leginkább alkalmas, úgyhogy most polgármesteri kitüntetéseket adunk át, ami saját hatáskörben hozott döntés, de természetesen javaslatokon alapulnak

– nyilatkozta Dr. Kovács Ferenc, polgármester.

A polgármesteri kitüntetéseket idén négy személy vehette át. A díjazottak között volt Kóródi Ágnes, óvodapedagógus, a Tündérkert Keleti Óvoda munkatársa és a Koszorú úti Telephely vezetője, Varga Valéria, a Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium tanára, Dévaldné Türk Csilla, járási vezető védőnő, valamint Dalmay Árpád, nyugalmazott középiskolai tanár, újságíró. Mindannyian kiemelkedő eredményeket értek el és tevékenységükkel hozzájárultak Nyíregyháza szakmai fejlődéséhez.

- Olyan személyekről van szó, akik mögött egy életút van és példaképül állíthatók különböző területen, van pedagógus, óvónő, van, aki szociális területen tevékenykedik, és van művész is, a lényeg, a közös vonás, hogy Nyíregyháza életében fontos kiemelkedő szerepet játszottak a saját területükön, és ez elismerésre méltó

 – tette hozzá a polgármester.

Az emlékérem nem csupán egy fizikai kitüntetés, hanem egyfajta megbecsülés és köszönetnyilvánítási forma is azoknak, akik szívüket-lelküket beleteszik abba a munkába, amit végeznek. Azok, akik elnyerték a kitüntetést, méltán példaképei a város lakóinak és a jövő generációinak, akik számára inspirációt jelentenek. Az emlékérem nemcsak a kiváló munka elismerése, hanem egyúttal a közösség szorosabbra fűzésének és a szakmai kiválóság ösztönzésének eszköze is.

 

Kapcsolódó galéria

Bencs László emlékérmek 2023