Bemutatták és átadták a LEGO gyár új buszait, ma már azokkal indultak haza a dolgozók

Hajdúnánás, Kállósemjén, Tiszalök, Demecser, Érpatak. Csak pár település ahonnan járnak munkavállalók a nyíregyházi LEGO gyárba. A több mint 2400 alkalmazott közül napi szinten mintegy 1100-an használják a gyár buszjáratait.


Mostantól azonban új, modern járművek szállítják munkába a dolgozókat. Jesper Hassellund Mikkelsen, a LEGO Manufacturing Kft. ügyvezető igazgatója elmondta:

Eddig is jó buszaink voltak és jól tudtunk együttműködni a partnerünkkel. De most megnyílt előttünk a lehetőség, hogy még jobb buszokat állítsunk forgalomba. Ezáltal pedig azt reméljük, hogy még kényelmesebben tudnak majd utazni a dolgozóink.

A bemutatón, átadóeseményen Dr. Kovács Ferenc polgármester kiemelte, idén 41 új, CNG-busz érkezett Nyíregyházára, amelyek tavasz óta fennakadás nélkül, menetrendszerűen közlekednek. Ezeket is használják a gyárban dolgozók, de most 11 új, LEGO-s busz is segíti az ő közlekedésüket, munkába és hazajárásukat.


További képekért kattintson a fotóra!

A polgármester hozzátette:

Az együttműködésünk a LEGO-val 2014 előttről kezdődik – folyamatosan részt vesznek a város életében társadalmi felelősségvállalás keretében is. Azt gondolom, hogy ez a jelenlét a város közéletében még hangsúlyosabb lesz ezekkel az új, vidám LEGO buszokkal és természetesen a lényeg az, hogy a dolgozóiknak a legjobb körülményeket igyekszik a LEGO megteremteni, mint ahogy a városvezetés, az önkormányzat is a nyíregyháziaknak, az itt lakóknak.

Az 55 férőhelyes, automata váltós buszok többek között tetőklímával, programozható állófűtéssel rendelkeznek és belső LCD monitorok is vannak a járműveken.

További képekért kattintson a fotóra!

Kiss Szilvia, a LEGO Manufacturing Kft. Üzemi Tanácsának elnöke azt mondta:

Mindannyian örülünk annak, hogy a vállalat vezetése energiát és erőforrást áldoz arra, hogy a dolgozói ilyen jó körülmények között utazhassanak – mindenki számára fontos a kényelem, a biztonság és a komfortérzet. Azt szeretnénk, hogy maga az utazás a munkába, illetve a munkából haza, ne a munkaidő része legyen, hanem egy kellemes pihenés – a munka és az otthoni élet közti kis átmenet.

A társaság ügyvezető igazgatója jelképesen egy játék LEGO buszt adott át a dolgozók képviselőjének, az Üzemi Tanács elnökének. A reggeli műszakot zárók pedig 14 órakor már az új, biztonságos és színes járművekkel indulhattak haza.

 

Dér Vivien