Bemutatkozott a Pálinkaház

Dr. Szabó Sarolta, a múzeumfalu igazgatója vezette körbe a sajtó képviselőit a nemrég átadott épületben, felvázolva azokat a lehetőségeket, amelyekkel a Pálinkaház egész évben változatosan hasznosítható. A Pálinkaház bekapcsolódik majd a Sóstói Múzeumfalu rendezvényeibe, de lesznek saját programjai is. Tervben van egy nyári Pálinkafesztivál, ahol bemutatkozhatnak a megyei pálinkakészítők, valamint Szent András napjához köthetően Pálinkanapra várják majd az érdeklődőket.

 

Programok télen is

 

A létesítményt a múzeumfalu télen is használni szeretné, ugyanis ez az időszak népszokásokban igen gazdag, így az azokhoz kapcsolódó programokat a Pálinkaházban, zárt, fedett helyen tudják majd megtartani. Az új épület lehetőséget biztosít továbbá céges rendezvények, esküvők megszervezésére is.

 

Hagyományőrzés

 

– Az új létesítmény azonban a gasztronómia mellett a hagyományápolás és -őrzés jegyében szervezi a jövőbeni programjait – mondta dr. Ulrich Attila alpolgármester. A múzeumfalu húsvétkor nyitja ki kapuit, így a Pálinkaház nyújtotta szolgáltatásokat leghamarabb tavasszal vehetik igénybe a látogatók.

Piszár Tünde