Bemutatjuk Nyíregyháza egyik Paraszupersztárját, a látássérült Severa Ágnest!
Bemutatjuk Nyíregyháza egyik Paraszupersztárját, a látássérült Severa Ágnest!
Bemutatjuk Nyíregyháza egyik Paraszupersztárját, a látássérült Severa Ágnest!

„Találkozzunk 2 percre!” című rovatunkban érdekes, ismert és elismert embereket, formációkat mutatunk be, valamennyien nyíregyházi kötődésűek!”

 

Severa Ágnes 25 évvel ezelőtt látta meg a napvilágot. Nem, nem sértődik meg az ilyen kifejezésen – sőt, amikor arról kérdeztem, hogyan fogalmazzam meg 'állapotát', azt mondta nevetve:

Nincs mit szépíteni, ezt vakságnak hívják. Vakon születtem. Nincs ezzel semmi gond!

Tehát adott egy nyíregyházi vak lány, aki a Ridens Iskolába járt. Ott kezdett el zongorázni, majd énekelni is. Bartháné Bartók Judit tanárnő figyelt fel Ági hangjára és egyből ajánlotta őt kollégájának, dr. Venter Györgynének. Magdi néni szárnyai alá vette Ágit és kitűnő zenei társat is talált neki: Ági éveken át énekelt nagyon jó barátjával, Váradi Gusztávval.

Az első években még csak a Ridens falai között mutattam meg énekhangom. Aztán egyre több lehetőség jött. Többek között a VIDOR Fesztivál, a Paraszupersztár és a LIKE Tehetségkutató, de hatalmas élmény volt pár évvel ezelőtt a Magyar Dal Napja alkalmából Presser Gábor mellett szólót énekelnem a Városháza előtt, a Kossuth téren. Na akkor és ott egy hatalmas, régi álmom vált valóra!

Ági azóta megannyi rendezvényen énekelt már. Többek között gálaesteken, jótékonysági eseményeken hallhattuk már tőle például a Fényév Távolság című remeket. Hallás után tanulja a dalokat, közben pedig folyamatosan képzi magát. Szociális- és ifjúságsegítő végzettsége már van, most pedig Közösségszervező alapszakon tanul. Az éneklés szerelem, hobbi, Ági a szociális szférában szeretne segíteni, dolgozni. Hajrá!

Szerző: Rutkai