Belülről szépül a BUSZACSA

Megkezdődtek az 1988-ban átadott Bujtosi Szabadidő Csarnok teljes felújításának beltéri munkálatai. 2013-ig csupán kisebb, állagmegóvó javítások zajlottak a csarnokban, így mire a komplexum a város tulajdonába került, olyan leromlott volt az állapota, hogy már nem volt alkalmas sportrendezvények minőségi lebonyolítására. A sportpadlózat cseréje és a külső felújítás után a munkások a benti részeken dolgoznak. Jelenleg a bontási folyamatok zajlanak.

 

100 százalékban állami beruházás

 

A 2,1 milliárd forintos teljes felújítás, amiből a belső részekre közel 1,3 milliárd forintot fordítanak, teljes mértékben állami finanszírozásból valósul meg. A tervek alapján a nyíregyházi centrumban modern körülmények fogadják majd a sportbarátokat.

 

21. századi körülmények

 

Kósa Árpád, a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezető igazgatója azt mondta a Nyíregyházi Televízió Híradójának, ha elkészül a létesítmény, akkor Magyarország legmodernebb sportcsarnoka lesz. A sportvezető kifejtette, egy nagyon komoly VIP bokszrendszer lesz a kibővített nézőtéren, így a jövőben már nemzetközi sportesemények megrendezésére lesz alkalmas a BUSZACSA.

[REKLAM]

Kósa Árpád hozzátette, mindezeken túl olyan VIP kiszolgálóhelyiségek segítik majd a sportolók és a sportszervezők életét, amelyek korábban nem voltak. A modern multimédiás eszközök szintén a 21. századot idézik majd az épületben.

 

Nemzetközi mérkőzéseknek is otthont adhat

 

A BUSZACSA belseje igazodik a külső képhez, a falakat is úgy bontották ki a munkások, hogy azok a külső nyílászárókhoz idomuljanak. A csarnok jelentős szerepet tölthet majd be Nyíregyháza sportéletében, hiszen a röplabdások már ettől az évtől nemzetközi kupában szerepelnek, így a remények szerint a következő bajnoki döntőnek már a megújult BUSZACSA adhat otthont. A női röplabdások és a férfi kosarasok az első osztályban szerepelnek, mellettük pedig a felnőtt férfi kézilabdások is szeretnének az élvonalba kerülni. A hely a felújítást követően nívós országos-, sőt világeseményeknek is otthont adhat a jövőben.

A tervek szerint 6 hónap alatt újul meg a sportcsarnok, így márciusban átadják a létesítményt.

Mikita Eszter