Belga érdeklődés Nyíregyháza iránt

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébe látogatott a Belga Királyság magyarországi nagykövete. Szerdán Tuzséron keresett fel egy belga érdekeltségű céget, amely PET-palackok alapanyagait gyártja, csütörtökön pedig Nyíregyházán látogatta meg a belga kapcsolatokkal rendelkező vállalkozásokat. A látogatás célja, hogy a nagykövet tájékozódjon a Nyíregyházán lévő gazdasági helyzetről.

 

Érdeklődnek a cégek Nyíregyházáról

 

Marie-France André, a Belga Királyság magyarországi nagykövete azt mondta, dr. Kovács Ferenc polgármester úrral arról beszélgettek, mennyire dinamikusan fejlődik Nyíregyháza és a régió. Olyan nagyvállalatok települtek ide, mint a LEGO, ami nagyon hasznos a környéknek. A nagykövet hozzátette, van olyan belga cég, amelynek képviselőit szeretnék bemutatni a polgármester úrnak.

További képekért kattintson a fotóra!

Hogy konkrétan melyek azok a vállalatok, amelyek Nyíregyházára érkeznének, arról még korai lenne beszélni, de a nagykövet asszony szerint létezik egy olyan cég, amelynek a tevékenysége beillene az itteni lehetőségek közé. Nyíregyháza polgármestere szerint a városban nagyon jó feltételek vannak, amelyek vonzóak lehetnek a befektetőknek.

 

Erősíteni a meglévőt, létrehozni újakat

 

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármestere elmondta, a város jó lehetőségeit be kell mutatni. A polgármester hozzátette, a nagyköveti látogatás kiváló alkalom arra, hogy elinduljon egy gazdasági kapcsolat. Dr. Kovács Ferenc utalt arra, különösen úgy, hogy Nyíregyházának és a megyének is már a kilencvenes években a flamandokkal jó kapcsolata volt. Ebből épült a Flamand Ház, illetve a Kereskedelmi, Üzleti, Logisztikai Központ Záhonyban.

Ezeket a már meglévő kapcsolatokat szeretné tovább bővíteni a város. Ennek érdekében ismertették meg a Belga Királyság nagykövetével a Nyíregyházában rejlő lehetőségeket. A delegáció ellátogatott a Flamand Házba, majd a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál tettek látogatást.

M. E.

(Fotó: Szarka Lajos)