Belehalt a bántalmazásba

Belehalt a sérüléseibe az a turicsei férfi, akit 2022 júniusában súlyosan bántalmazott egy fiatal fiú.

A 18 éves fiatal 2022. június 22-én 21 óra 30 perc körüli időben lakóhelyéről a szomszédos faluba kerékpározott, amikor Turricsén a Rákóczi utcán összetalálkozott az 55 éves sértettel, akivel szóváltásba keveredtek. Ekkor a sértett bement egy ingatlan udvarára, ahová a vádlott követte, és először nagy erővel, ököllel állon, majd mellkason ütötte a férfit. A sértett az ütésektől egy építési törmelékhalomra esett, ahol a vádlott nagy erővel fejen rúgta a már eszméletlen férfit, majd távozott.

A bántalmazás következtében a középkorú férfi a fején többszörös csonttörés és felkarcsont törést szenvedett. A kórházi kezelése során a férfi nem tért magához, őt mélyaltatásban, lélegeztető gépen tartották, azonban nála tüdőgyulladás lépett fel, amely miatt 1 hónap múlva elhalálozott.

Halála okozati összefüggésben állt a bántalmazásból eredő sérüléseivel, ezért a főügyészség a fiatal felnőttet halált okozó testi sértéssel vádolja. Vádiratában mértékes indítványt is tett, amennyiben az előkészítő ülésen beismerő vallomást tesz és lemond a tárgyalásról, úgy a törvényszék őt 5 év börtönbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélje.

Forrás: Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség