Bejött Dávid Mihály jóslata! Tényleg rapszodikus az idei nyarunk!

Dávid Mihály nyíregyházi vízépítő mérnök, az ország legismertebb magánmeteorológusa 1974 óta készíti napra lebontott meteorológiai prognózisát, amit szabadalmaztatója után, Dávid-naptárnak hívnak. Jóslatait százezrek követik nemcsak itthon, a Kárpát-medencében is. Ezek pedig úgy látszik, idén nagyon is beteljesednek.

 

Dávid Mihály módszerének lényege, hogy a  Hold  járásával hozza kapcsolatba az  időjárás-változást. Még az év elején adott interjújában azt mondta, hogy a nyári időjárás a számításai szerint eléggé rapszodikus lesz, a napi hőmérséklet ritkán éri majd el a 30 fokot. Júniusra sok csapadékot jósolt és úgy látta, hogy idén egész nyáron kicsi az esélye a hosszan tartó tikkasztó forróságnak. Eddig pedig minden papírforma szerint alakult.

Hogy mit jósol az év hátralevő részére? Augusztus első két hetére újból visszatér majd a melegebb 30 fok körüli időjárás. Az ősz enyhén és esőzésekkel indul, a szeptember meleg lesz, majd szeszélyesre vált az idő, de csak novemberben hűl le erősebben a nappali hőmérséklet.