Beiskolázási tanácsadás

– Azért szerveztük ezt a programot, hogy egy előadássorozat keretein belül azok a szülők is tájékozódni tudjanak a szolgáltatásainkról, akik egyébként nem járnak hozzánk. Ezáltal az iskolaérettségről és az otthoni fejlesztési lehetőségről is informálódhatnak. Eszközbemutatót tartunk majd, otthon elkészíthető, fejlesztést segítő tárgyak fognak itt készülni – mondta Veressné Kovács Éva, aki szívügyének tekinti ezt a programot.

 

DADOGÁS, LOGOPÉDUS, PSZICHOLÓGUS...

 

Az előadássorozat a gyerekek és szülők szempontjából is fontos témákat, valamint problémákat fog napirendre tűzni. – A dadogásról is fogunk beszélni, logopédusok és pszichológusok segítségével informálódhatnak erről a témáról az érdeklődő szülők. Terápiásan idősebb kortól szoktunk foglalkozni ezzel a problémával, és fontos, hogy a szülőt is felmentsük a stressz, szorongás alól, hiszen ha ő nyugodt tud maradni, ezt fogja közvetíteni a gyermeke felé – részletezte Oláh Gabriella. A klasszikus serdülőkori problémákról is szó lesz, főleg azokról, melyek szakember bevonása nélkül hatalmas kárt okozhatnak nemcsak lelki, hanem testi szempontból. – A serdülőkorban a lányoknál a bulémia és az anorexia sajnos nagy mértékben elterjedt. A média azt sugallja a manapság szinte már csontsovány modellekkel, hogy ez a testalkat a szép és elfogadott, ezen az elferdült képen kell változtatnunk – folytatta a pszichológus a segítséget igénylő területek felsorolásával.

 

EGYRE TÖBBEN KERESIK FEL A PEDAGÓGIAI SZAKSZOLGÁLATOT

 

Egyre több szülő keresi fel a Megyei Pedagógiai Szakszolgálatot, és az itt dolgozók remélik, a jövő heti program után ez a szám még nagyobb lesz. – Változatos életkori skálával és tünetegyüttessel fordulnak hozzánk. De szerencsére azt látom, hogy a szülők egyre bátrabban keresnek fel szakembert, és sokszor már megelőző céllal hívnak minket segítségért – mondta Oláh Gabriella, majd kolleganője hozzátette – tanulási problémákkal is sokan keresnek fel minket, sajnos nagyon kevés gyereknek van stabil és jó tanulási módszertana, és megnövekedtek a figyelemkoncentrációs problémák is.

A Megyei Pedagógiai Szakszolgálat programjának célja, hogy felkészítse a szülőket és a gyerekeket az iskolakezdő időszakra és az életkorból adódó problémákra. Az előadássorozat helyszíne a Ridens Szakképző Iskola lesz, a programokra előzetes bejelentkezés javasolt.

Farkas Fanni