Beindult a roham a csokimikulásokért és a szaloncukrokért – Hatalmas a választék!
Fotó: Illusztráció

A boltok polcain hatalmas a választék, a megszokottak mellett egyre inkább előtérbe kerülnek a prémiumkategóriás termékek. Sok gyártó cukormentes vagy éppen vegán édességgel is készült. Az adatok szerint decemberben 12 milliárd forintot költenek a magyar vásárlók édességekre – közölte az M1 Híradója.

Széles a kínálat a boltok polcain. Az elmúlt napokban beindult az igazi roham, mindenki a Mikulás-figurákat vagy mikuláscsomagokat keresi. A vásárlók egyre tudatosabbak, a legtöbben a minőségi termékeket vásárolják.

Az egyik élelmiszer-üzletláncban például már egyáltalán nem kapható tejbevonó masszával készült csokimikulások, a vásárlók inkább a magas kakaótartalmú termékeket keresik. Az ellenőrzések is azt mutatják, hogy a boltok polcain található csokimikulások egye jobb minőségűek.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium laboratóriumában több mint húszfélét vizsgáltak. Ezek közül mindegyik termék megfelelt az előírásoknak.

Sokan vásárolnak szaloncukrot is, a kínálat azt mutatja, hogy egyre több a minőségi, prémiumtermék. Az édességből évente átlagosan 3500 tonna fogy el Magyarországon. Idén néhány üzletben kapható az Erős Pista ízű szaloncukor is.

A Magyar Édességgyártók Szövetségének adatai szerint az év utolsó hónapjában 12 milliárd forintot költenek az emberek édességekre.

 

Forrás: hirado.hu