Befejeződött az Északi temető Pazonyi úti kerítésének újjáépítése

 

Befejeződött az Északi temető Pazonyi úti kerítésének újjáépítése. A 100 évnél is idősebb betonfal sok helyen megrongálódott és veszélyessé vált, ezért volt szükség a beruházás elvégzésére, amely idén júniusban kezdődött, és mintegy 120 nap alatt be is fejeződött. A 275 méteres új kerítés elkészítése közel 50 millió forintból valósult meg, amelyhez önkormányzati forrást használtak fel.

A kapubejáró régi pillérei megmaradtak

 

A régi kapubejáró pilléreit meghagytuk, emlékezve a régi időkre és az elődeinkre. Ezen kívül másik nagy értékű beruházás valósult meg, közel 10 millió forint értékben, az pedig a régi, még 80 évvel ezelőtt lerakott csöveknek a kicserélése volt. Azért volt rá szükség, mert a csőtörések veszélye már napi szinten jelentkezett. Ezt, az összesen 60 millió forintot az önkormányzat a saját pénzéből finanszírozta, hiszen erre pályázati lehetőség nem volt és tulajdonképpen negyedik éve folytatjuk a temetők felújítását.

 

– mondta el dr. Kovács Ferenc. Nyíregyháza polgármestere.

Az önkormányzat kiemelt figyelmet fordít a temetőn belüli közbiztonság fenntartására, ezért 6 darab térfigyelő kamerát helyeztek ki az Északi temetőbe,1 millió 300 ezer forint ráfordítással.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotó: Szarka Lajos

 

Ezen kívül megvalósult 1500 négyzetméter útalap aszfaltozása, a Korányi úti ravatalozó tetőszerkezetének felújítása, de számos fejlesztést terveznek a következő évben is.

Jövőre is folytatódik a fejlesztés

 

Ebben az évben megvalósult az orosi ravatalozó külső és belső terének a teljes renoválása. Ugyan így a Sóstói temető ravatalozójának üvegszerkezetének a felújítása, a haranglábnak, a székelykapunak a rendbetétele. Még két olyan ravatalozó van, a nagyszállási és a barbányai temetők ravatalozói, amelyeket mindenképpen rendbe kell tenni a következő évben. Emellett a központi ravatalozónak folytatni kell az urnafali részének a felújítását, karbantartását, valamint bizonyos olyan műszaki berendezéseknek a karbantartását, amelyekkel a folyamatos és magas szintű szolgáltatásunkat biztosítani tudjuk.

 

– nyilatkozta Róka Zsolt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Temetkezési Kft. ügyvezetője.

Az új kerítést ünnepélyes keretek között, szalagátvágást követően adta át dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere, Halkóné Dr. Rudolf Éva, a körzet önkormányzati képviselője, Róka Zsolt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Temetkezési Kft. ügyvezetője és a kivitelést végző cég képviselője.

 

Kanócz Rita