Befejeződött az aratás
Az átlagnál jobb minőségű a búzatermés Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. A gabona már a raktárakba került, az aratásnak pedig kedvezett a száraz időjárás.

 Már az aratás utáni munkákat végzik Nagycserkesz határában. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a tárolókba került a gabona. Az Agro-Cserkesz Kft több mint 200 hektáron termesztett búzát, és 5,5 tonna volt a hozam hektáronként. A gabonát elsősorban multinacionális cégeknek értékesítik, ám a felvásárlási ár eddig alacsonyabb a vártnál.

- Több kereskedő is megvizsgálta már a búzánkat, érdeklődnek utána. Sajnos egyelőre még alacsony árakat mondanak, ezzel a terméseredménnyel így önköltségen van a búzatermesztés - mondta Pokoraczki Tibor ügyvezető

A megyében mintegy 28 ezer hektáros őszi búza területen a termésátlag meghaladta a hektáronként 4,5 tonnát. Őszi árpából a közel 1700 hektáros területen mintegy 4,2 tonnás volt az átlagtermés. A betakarításnak határozottan kedvezett az időjárás, mivel végig száraz, meleg volt. A kapás növényeknek viszont nagyon hiányzik az eső, már biztos, hogy rosszabb lesz a termésátlag a vártnál.

Dankó L.