Befejeződött az Állomás tér felújítása

Befejeződött az Állomás tér felújítása

Elvetették a fűmagot a megújult Állomás téren. A 40 éves park rekonstrukciója már az elmúlt év végén elkezdődött. A munkák egy játszóvár kihelyezésével indultak, majd kialakítottak és beültettek egy kör alakú növényrasztert. Megtörtént a régi járda elbontása, a 210 méter hosszú járdaszakasz felújításához 24 köbméter betont és 30 tonna aszfaltot használtak fel, illetve 3000 négyzetméteren megtörtént a park talajcseréje is. Emellett hat padot és szemetesszelencéket is kihelyeztek.

180 KILOGRAMM FŰMAGGAL FÜVESÍTETTEK

Keczkó János, a NYÍRVV Kft. irodavezetője elmondta, a jó idő beköszöntével megkezdték a füvesítést egy kombinált fűmagvető géppel, négy és fél zsák fűmag felhasználásával. Munkatársaik kézzel is vetettek és elvégezték a befejező munkákat.

MÉG TÖBB ZÖLDFELÜLET

Az irodavezető hozzáfűzte, a városüzemeltető cég tervezi az Állomás tér 1500 négyzetméteres, másik oldalának a rekonstrukcióját is. A cél az, hogy a korábbi, nehezen kezelhető gyöngykavicsos területet itt is zöldfelület váltsa fel. Ezzel növekszik a városi zöldfelület, ami Nyíregyháza klímaszabályozása szempontjából is fontos.

Szoboszlai Tibor